Toekomstbeeld en ambities

Stap voor stap werken we aan ons toekomstbeeld. Waar we op in willen zetten en hoe we dat doen lees je in onze 4 ambities.

Over Het Hogeland

Het Hogeland, ain pronkjewail in het noorden van Groningen. De grootste agrarische gemeente van Nederland. Met 3 zeehavens, waarvan de haven in Noordpolderzijl misschien wel de allerkleinste zeehaven is ter wereld. En de Eemshaven is de op één na grootste haven van Nederland, als je kijkt naar de financiële investeringen die er worden gedaan. Wij zijn een gemeente waar iedereen een fijne plek vindt om te wonen, te werken, te leren, te recreëren en te ervaren. Een plek om te zijn en te blijven. We blijken veerkrachtig en kunnen de ‘deuken’ van de schade door de aardbevingen omzetten in kansen voor een duurzame toekomst. Daarbij laten we ons leiden en inspireren door de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties die wereldwijd zijn omarmd

Dit is ons toekomstbeeld

Hoe ziet Het Hogeland er in de toekomst uit? We zijn een gemeente waar onze eigenheid en lokale cultuur samen gaan met (inter)nationale verbondenheid. Dat geeft ons 2 gezichten. 

Dit zijn onze ambities

Om goed en gericht te kunnen werken aan ons toekomstbeeld hebben we 4 ambities. Bij elke ambitie geven we aan waar we op in willen zetten en hoe we dat willen doen.