Check je plan

Heb je plannen? Een goed idee voor je erf of buurt? Wij kijken samen met jou wat er kan.

Stappenplan

Ik heb een plan, en dan? Het stappenplan laat zien welke stappen je kunt zetten om het plan uit te voeren. En hoe de Omgevingsvisie jou op weg kan helpen. Je ziet waarvoor en wanneer je de gemeente om hulp kunt vragen. Het stappenplan helpt je in de voorbereiding op een gesprek met ons over jouw plan. 

Stap 1. Omvang van het plan

Welke gevolgen heeft jouw plan voor de omgeving? Verandert het iets aan de omgeving? Misschien gaat je plan over kleine veranderingen. Kijk dan eerst in het bestemmingsplan welke ruimte er al is voor het plan en of je een vergunning nodig hebt. Bij het omgevingsloket kun je ook checken of je een vergunning nodig hebt. Heb je grotere plannen of blijkt dat je toch een vergunning nodig hebt? Ga dan door naar stap 2.

Stap 2. Past het plan bij het gebied?

Waar wil je het plan uitvoeren? Zoek het gebiedskompas dat hoort bij je plan. Bekijk de bijbehorende waardenkaart om te zien wat wij belangrijk vinden voor het gebied. In het gebiedskompas staan onze ambities voor het gebied en waar wij in dat gebied op inzetten. Wil je hier eens samen over in gesprek? Neem dan contact op met de gemeente.

Stap 3. Past het plan bij onze visie?

Geeft het gebiedskompas onvoldoende houvast? Bekijk dan ons Toekomstbeeld en onze ambities. Past je plan bij de ambities die we in onze visie hebben beschreven? We gaan hoe dan ook altijd graag met jou in gesprek.

Stap 4. Wat vindt de omgeving?

Hoe kijken de buren of andere omwonenden aan tegen je plan? Het is belangrijk om op tijd met hen in gesprek te gaan. Natuurlijk kun je ons vragen om daarbij te helpen.

Stap 5. Wetgeving

In sommige gevallen moet een plan aan bepaalde wetten en regels voldoen. Bijvoorbeeld vanwege mogelijke gevolgen voor het milieu. Als je dat vermoedt maak dan een afspraak met de gemeente. Samen kijken we er naar.

Tot slot

Heb je een goed beeld van je plan en hoe het aan kan sluiten bij onze Omgevingsvisie? Maak een afspraak met ons. Wij kijken en denken dan met je mee. We bekijken welke stappen nog nodig zijn om een vergunning te krijgen.