Samen met onze inwoners willen we voor een veilige gemeente zorgen. Jij kunt meehelpen door onveilige situaties te melden en te voorkomen.

Wie bel je waarvoor?

De Veiligheidsregio Groningen heeft alle telefoonnummers van hulpdiensten voor je op een rij gezet.

Misdaad anoniem melden

Wil je een misdaad melden maar wil je liever niet zeggen wie je bent? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem of telefoonnummer 0800 – 7000.

Zorgen om personen

Maak jij je zorgen om iemand in jouw buurt? Of denk je dat iemand verplicht hulp nodig heeft of een gevaar is voor zichzelf of anderen? Meld het dan bij het Sociaal Team.

Burgernet

Wil je ons en de politie helpen met de veiligheid in jouw buurt? Maak dan gebruik van Burgernet en installeer de app op je telefoon. Als er iets aan de hand is in je omgeving dan kun je dit via de app aan de politie doorgeven. Ook krijg je via de app een AMBER-alert als een kind in gevaar is.

In Het Hogeland gebruikt Burgernet ook e-mail om je te informeren over een verdachte of onveilige situatie. Of om te vragen of je iets gezien hebt in jouw buurt. Burgernet wordt gebruikt bij onder andere diefstal of inbraak, doorrijden na een aanrijding, beroving, en vermiste personen.

Inbraak voorkomen

De politie geeft advies en tips om inbraak te voorkomen. Zie je dat er ergens wordt ingebroken? Bel dan 112 en probeer zoveel mogelijk informatie te delen met de politie. Zoals bijvoorbeeld kentekens of hoe de verdachte eruit ziet.

Drugsoverlast melden

Denk je dat er ergens in de gemeente drugs wordt gemaakt of verkocht? Bel dan met de politie via 0900 - 8844 of via Meld Misdaad Anoniem. Je kunt ook de overlast aan de gemeente doorgeven. Of bel ons op het algemene telefoonnummer. Probeer daarbij zoveel mogelijk informatie door te geven.

Hulp bij burenruzie

Het is erg vervelend als je problemen met jouw buren hebt en er samen niet meer uitkomt. Vaak kunnen wij daar niet direct bij helpen. We kunnen alleen controleren of mensen zich aan de regels van de APV houden. Gelukkig is er bij burenruzie wel hulp van getrainde vrijwilligers.

Eerste hulp ben jij

Wil je goed voorbereid zijn op een noodsituatie? Eerste hulp ben jij helpt je daarbij.

Demonstratie houden

Wil je demonstreren? Meld je demonstratie dan minsten 5 dagen van tevoren. Zo kunnen we ervoor zorgen dat het netjes en veilig gaat.

Wat doen BOA’s?

Onze Buitengewoon Opsporings Ambtenaren (BOA’s) helpen mee aan een veilige en leefbare gemeente Het Hogeland. Ze helpen bij overlast, onverwachte noodsituaties en evenementen. Ook waarschuwen ze bij fout parkeren, vervelend gedrag of het weggooien van afval. 

Onze BOA’s zijn Ebel Aalders, Marco Bol, Wim Pruim en Wiebe Stoppels. Ze zijn te bereiken via het algemene telefoonnummer of e-mailadres van de gemeente.