Aardbevingen

Aardbevingen in het gaswinningsgebied zorgen al jaren voor schade aan woningen en andere gebouwen. Lees waar je terecht kunt voor hulp of subsidies. En hoe de gemeente in verschillende dorpen werkt aan versterking en vernieuwing.

Dorpen waar we werken aan versterking

Klik of tik op het dorp voor meer informatie

Dorpen waar we werken aan versterking (lijstweergave)

Klik of tik op het dorp voor meer informatie

Bedum

Lees meer over versterking Bedum

Kantens

Lees meer over versterking Kantens

Warffum

Lees meer over versterking Warffum

Uithuizen

Lees meer over versterking Uithuizen

Uithuizermeeden

Lees meer over versterking Uithuizermeeden

Usquert

Lees meer over versterking Usquert

Roodeschool

Lees meer over versterking Roodeschool

Zandeweer

Lees meer over versterking Zandeweer

Zuidwolde

Lees meer over versterking Zuidwolde

Vragen over versterking? Bel, mail of app ons. Of gebruik het contactformulier. Je krijgt zo snel mogelijk een antwoord.

Meedoen

Heb je een idee of plan voor jouw dorp of omgeving? Of wil je meedenken over de toekomst van Groningen? Kijk op www.nationaalprogrammagroningen.nl/meedoen.

Bestuurlijke afspraken

Rijk, provincie Groningen en gemeenten Appingedam, Delfzijl, Het Hogeland, Groningen, Loppersum, Midden-Groningen en Oldambt hebben afspraken gemaakt over versterking van woningen. Lees meer: Bestuurlijke afspraken

Plan van aanpak Het Hogeland

Jaarlijks maken we een 'Lokaal plan van aanpak' voor versterking van huizen en andere gebouwen in het aardbevingsgebied. Het plan is een opdracht aan Nationaal Co√∂rdinator Groningen. Voor 2021 en 2022 moet NCG zich inzetten voor woningen met een verhoogd risico en licht verhoogd risico. En om de achterstanden in de versterkingsopgave in te halen. Eigenaren van woningen die in de versterkingsopgave staan krijgen hierover een brief van de gemeente.

Bekijk het lokaal plan van aanpak 2021/2022 en eerdere jaren