Versterking Uithuizen

In Uithuizen werken we aan de versterking en vernieuwing van woningen en andere gebouwen. Dat is nodig door aardbevingen. 

Sloop en nieuwbouw woningen

In de wijken Uithuizen Noord, Menkema en Wilgenbos/Wilgenhof worden groepen woningen gesloopt en aardbevingsbestendig teruggebouwd.

Sloop en nieuwbouw Uithuizen (lijstweergave)

Uithuizen Noord

Lees meer

Menkema

Lees meer

Versterking 350 woningen

In Uithuizen gaan we ook ruim 350 huizen versterken. Het gaat om huur- en koopwoningen.

Tijdelijke woningen

In Uithuizen bouwen we tijdelijke woningen. Daarin kunnen mensen wonen tijdens de versterking of herbouw van hun huis. Lees meer.

Nieuw pand voor beschermd wonen

Zorginstellingen Cosis en Lentis gaan samen op het terrein van De Tille woningen bouwen voor 70 mensen die intensieve zorg nodig hebben. Hiervoor is een plan gemaakt waarbij wonen, ontmoeten, welzijn, zorg en dienstverlening samen komen. Het ontwerp met verschillende varianten is op 21 november 2023 gepresenteerd aan de direct omwonenden. Bekijk het ontwerp (pdf, 3 mb).

Hunsingoheerd

Het woonzorgpand Hunsingoheerd moet bouwkundig worden versterkt. Nationaal Co√∂rdinator Groningen werkt aan het versterkingsplan. Daarna gaan team woonzorgpand Hunsingoheerd, NCG en gemeente samen het plan uitwerken en inwoners en omwonenden informeren.

Het Hogeland College

Het Hogeland College in Uithuizen wordt voor een deel versterkt. Een ander deel gaan we slopen en opnieuw bouwen. Door de grootte van het gebouw gebeurt dit in stappen. De uitvoering is al begonnen. De leerlingen zijn in maart 2023 verhuisd naar de vroegere Koning Willem-Alexanderschool en de gymzaal daarnaast aan de Wilgenhof. Hier zitten ze tot de versterking van Het Hogeland College klaar is. In het nieuwe schooljaar van 2024/2025 kunnen ze naar verwachting weer in het nieuwe versterkte schoolgebouw. De Koning Willem-Alexanderschool wordt daarna gesloopt. Op deze plek komen nieuwe woningen. 

Nieuwe School Uithuizen (NSU)

Basisscholen De Schelp, Willem-Alexander en Brunwerd zijn samengegaan in 1 nieuwe brede school: NSU. Deze school is aardbevingsbestendig en duurzaam gebouwd. In 2019 zijn ongeveer 450 leerlingen verhuisd naar deze nieuwe brede school. De school is een BENG: Bijna energieneutraal gebouw.

Meer informatie