Elk jaar betaal je voor het ophalen en verwerken van afval. Dit heet afvalstoffenheffing. Je betaalt een vast bedrag per jaar en voor elke keer dat een container geleegd wordt. Ook betaal je voor elke kilo afval in de grijze container.

Wat je moet weten

Je betaalt afvalstoffenheffing als je in de gemeente woont of hier een woning hebt. De gemeente gebruikt het geld van de afvalstoffenheffing om al het afval van inwoners te verzamelen en te verwerken.

Kosten

Waar je voor betaalt Prijs
Vast bedrag per jaar per adres € 169,42 per jaar
Gebruik van een extra grijze container € 68,57 per jaar
Gebruik van een extra groene container € 34,29 per jaar
Grijze of groene container laten legen € 2,12 per keer
Gewicht in grijze container € 0,30 per kilo
Gewicht in groene container gratis
Slot voor grijze of groene container € 58,03 per stuk
Storting in ondergrondse grijze container € 1,78 per keer
Storting in bovengrondse groene container gratis
Grofvuil of snoeihout laten ophalen € 46,63 voor 1m3 of minder
Grofvuil of snoeihout laten ophalen € 82,90 voor 1 tot 2 m3

Betalen

Je kunt de rekening in 1 keer of in 3 keer betalen. Of in 9 keer via automatische incasso. Het aantal keren hangt af van het bedrag dat je moet betalen.

Wil je de gemeentelijke belastingen komen betalen aan de balie van het gemeentehuis? Maak dan een afspraak. Neem dan wel je aanslagbiljet mee.

Verhuizen

Ben je tijdens het belastingjaar in de gemeente komen wonen? Dan krijg je een rekening afvalstoffenheffing over het aantal volledige maanden van het belastingjaar dat je in Het Hogeland woont.

Verhuis je naar een andere gemeente? Dan betaal je tot en met de maand van vertrek. Je krijgt bericht van ons zodra je de verhuizing bij de nieuwe gemeente hebt doorgegeven. Teveel betaalde belasting storten we terug op jouw rekening. We gaan hierbij uit van de inschrijfdatum bij de nieuwe gemeente.

Verhuis je binnen de gemeente Het Hogeland? Dan krijg je alleen bericht over de afvalstoffenheffing als er iets voor jou verandert.

Meer informatie

Mail je vragen over de aanslag, betaling en kwijtschelding naar belastingen@hethogeland.nl. Vermeld in jouw e-mail je naam, adres en aanslagnummer.