Aardbevingen

Aardbevingen in het gaswinningsgebied zorgen al jaren voor schade aan woningen en andere gebouwen. Lees waar je terecht kunt voor hulp of subsidies. En hoe de gemeente in verschillende dorpen werkt aan versterking en vernieuwing.

Versterking

In Het Hogeland werken we aan versterking van huizen, scholen en andere gebouwen. Op de kaart zie je in welke dorpen. Of kijk bij hethogeland.nl/versterking.

Hier werken we aan versterking

Klik of tik op het dorp voor meer informatie

Hier werken we aan versterking (lijstweergave)

Klik of tik op het dorp voor meer informatie

Bedum

Lees meer over versterking Bedum

Kantens

Lees meer over versterking Kantens

Warffum

Lees meer over versterking Warffum

Uithuizen

Lees meer over versterking Uithuizen

Uithuizermeeden

Lees meer over versterking Uithuizermeeden

Usquert

Lees meer over versterking Usquert

Roodeschool

Lees meer over versterking Roodeschool

Zandeweer

Lees meer over versterking Zandeweer

Zuidwolde

Lees meer over versterking Zuidwolde

Agroprogramma

Boeren in het aardbevingsgebied die te maken hebben met aardbevingsproblemen kunnen ondersteuning krijgen bij het Agroprogramma. Dit programma helpt boeren vooruit. Consulenten bieden ondersteuning bij geldzaken. De agrarische sector, provincie Groningen, aardbevingsgemeenten en het Rijk hebben het programma ontwikkeld. Lees meer op www.agroprogramma.nl.

Meedoen

Heb je een idee of plan voor jouw dorp of omgeving? Of wil je meedenken over de toekomst van Groningen? Kijk op www.nationaalprogrammagroningen.nl/meedoen.

Gaswinning uit kleine gasvelden

Behalve uit het Groningenveld zijn er in de gemeente Het Hogeland verschillende kleine gasvelden waar de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) gas wint. Lees meer.

Vragen over versterking?

Bel, mail of app ons. Of gebruik het contactformulier. Je krijgt zo snel mogelijk een antwoord.


  • Rijk, provincie Groningen en gemeenten Appingedam, Delfzijl, Het Hogeland, Groningen, Loppersum, Midden-Groningen en Oldambt hebben afspraken gemaakt over versterking van woningen. Lees meer: Bestuurlijke afspraken.
  • De gemeente maakt jaarlijks een 'Lokaal plan van aanpak' voor versterking van huizen en andere gebouwen in het aardbevingsgebied. Het plan is een opdracht aan Nationaal Co√∂rdinator Groningen. Bekijk het lokaal plan van aanpak 2021/2022 en eerdere jaren