Hulp en advies

Huisarts

Heeft u acute psychische nood dan kunt u bellen met de huisarts ('s avonds en in het weekend de huisartsenpost).

Aardbevingscoach

Heeft u psychische problemen vanwege de aardbevingen? Of heeft u het gevoel nergens terecht te kunnen? Neem dan contact op met de aardbevingscoaches van Mensenwerk Hogeland. Zij bieden een luisterend oor en praktische hulp bij aardbevingsproblemen.

’s Avonds of in het weekend

Heeft u buiten kantoortijden behoefte aan een gesprek? Bel met de Luisterlijn. De Luisterlijn is 24 uur per dag bereikbaar.

Geestelijke verzorging

Geestelijke verzorgers zijn er voor iedereen die zijn of haar verhaal wil vertellen. Het zijn professionals die werken aan veerkracht, weerbaarheid en regie. Bel met Martijn van Loon via 06 428 940 58. Of kijk op www.gvagroningen.nl voor meer informatie. 

Stut en Steun

Stut en Steun biedt (be)grip en ondersteuning aan alle mensen bij de afhandeling van aardbevingsschade. Bel 050 - 211 2044 of ga naar www.stutensteun.nl.

Versterkingspunt Het Hogeland

Heeft u als inwoner of ondernemer vragen over inspecties en versterking? Dan kunt u terecht bij Versterkingspunt Het Hogeland. Te vinden aan de Hoofdstraat-Oost 24 in Uithuizen (tegenover de HEMA). Bel 088 - 041 44 77 voor het maken van een afspraak. Of ga naar www.versterkingspunthethogeland.nl

GGD Groningen

De GGD Groningen heeft meer informatie over omgaan met stress door aardbevingen. Ook kunt u daar terecht voor vragen over kinderen en aardbevingsproblemen.

Bijzondere situaties

Soms spelen er extra problemen die door de compensatieregelingen onvoldoende worden opgelost. Het gaat dan vaak om een stapeling van problemen: medische, psychische en/of sociale problemen, soms ook economische problemen. De schade aan het huis is dan de druppel is die de emmer doet overlopen. Kijk of u in aanmerking komt voor de regeling bijzondere situaties.

Wat te doen bij aardbeving

Bij de Veiligheidsregio Groningen leest u wat u kunt doen bij een aardbeving.