Voor het organiseren van een evenement heb je meestal een vergunning nodig. Vraag het minimaal 12 weken voor de start van het evenement aan. Voor een klein evenement is alleen melden genoeg.

Vergunning of melding?

Check de regels voor een klein evenement. Het kan best zijn dat het genoeg is om het evenement alleen te melden bij de gemeente. Als dat niet zo is dan moet je een vergunning aanvragen.

Zo vraag je aan

  1. Zorg eerst voor een draaiboek van het evenement.
  2. Log in met DigiD en start de aanvraag.
  3. Upload het draaiboek en andere gevraagde bijlagen.
  4. Maak de aanvraag af en stuur het in.

Wil of kun je het formulier niet digitaal invullen? Dan kun je het formulier als pdf downloaden (574KB), uitprinten, invullen en samen met de gevraagde bijlagen opsturen.

Over het draaiboek

Het is belangrijk dat je onze indeling voor het draaiboek gebruikt. Zo kunnen wij je aanvraag snel beoordelen en is de kans klein dat er informatie mist.

Kosten

Dit kan per vergunning verschillen. In de brief die we je sturen staat hoeveel je moet betalen.

Verzekeringen

Naast een vrijwilligersverzekering heeft de gemeente ook een evenementenverzekering. Deze geldt automatisch voor georganiseerde evenementen in de gemeente. Maar alleen als er geen andere verzekering is die voor schade betaald.

Niet alles is verzekerd via onze evenementenverzekering. Kijk op de verzekeringskaart en op de website van Centraal Beheer voor alle voorwaarden.

Materialen

De gemeente stelt geen materialen meer beschikbaar voor evenementen. Volgens de Wet markt en overheid mogen we dat namelijk niet langer gratis doen. Want voor bedrijven die ook materialen leveren zou dat niet eerlijk zijn. Materialen leveren is voor ons geen dagelijks werk. We kunnen dit niet met concurrerende prijzen doen. Daarom kun je bij ons geen materialen voor evenementen meer krijgen.