17 oktober 2024

Rijd je elektrisch? Haal een gratis laadschijf op!

Met een gratis laadschijf laat je andere gebruikers weten tot hoe laat je auto aan het opladen is. Je kunt de laadschijf ook gebruiken als parkeerschijf.

Elektrische auto's worden steeds populairder. Dit zorgt ook voor meer drukte bij openbare laadpalen. Ga je je auto opladen? Laat andere gebruikers dan weten wanneer de laadpaal weer vrij is. In de gemeentehuizen in Leens, Winsum en Uithuizen kun je gratis een laadschijf ophalen. Hiermee kun je aangeven tot hoe laat je aan het laden bent. De andere kant van de laadschijf kun je gebruiken als een normale parkeerschijf. Handig voor als je in een blauwe zone parkeert!

Wethouder mobiliteit Stefan van Keijzerswaard: “We staan voor een duurzame en gezonde gemeente. Elektrisch rijden draagt daar aan bij en dat stimuleren we graag door de plaatsing van genoeg publieke laadpalen en het aanbieden van deze laadschijven, zodat iedereen zijn auto kan opladen”.

Lees meer over laadpalen in Het Hogeland

Foto: wethouder overhandigt laadschijf aan inwoner
Wethouder Stefan van Keijzerswaard (midden) overhandigt de eerste laadschijf aan Klaas Jan Noorman, inwoner van gemeente Het Hogeland. Rechts op de foto raadslid Rolf van Bruggen
Foto laadschijf/parkeerschijf
De laadschijf. Op de ene kant kun je aangeven tot hoe laat je aan het laden bent. De andere kant kun je gebruiken als een normale parkeerschijf. Hiermee kun je parkeren in blauwe zones.