Verleggen kabels en leidingen bij Albert Heijn en Kerkstraat Uithuizen

Op en rond het parkeerterrein van de Albert Heijn en de Kerkstraat in Uithuizen verplaatst aannemer A. Hak op dit moment kabels en leidingen.

Dit is nodig om de uitbreiding van de Albert Heijn mogelijk te maken. En omdat de gemeente het parkeerterrein gaat aanpassen en vergroenen. Om er bomen te kunnen planten moeten we de kabels en leidingen verplaatsen. De gemeente vervangt en verduurzaamt ook meteen de riolering daar. Er komt een gescheiden systeem voor de opvang van regenwater en vuil rioolwater.

Wat merk je hiervan?

De kabels en leidingen worden vanaf de Kerkstraat langs De Rank naar de parkeerplaats bij de Albert Heijn verlegd. Daarvoor graaft de aannemer een strook van ongeveer een meter breed. De aannemer zorgt dat de Albert Heijn altijd bereikbaar is. Mogelijk zijn er tijdelijk iets minder parkeerplaatsen beschikbaar.

Tijdelijke stroomonderbrekingen

Er komen een paar korte stroomonderbrekingen. De trafo (transformatiestation) op het parkeerterrein wordt namelijk verzwaard. Netbeheerder Enexis wil dat doen om goed voorbereid te zijn op de toekomst. Mensen maken steeds meer gebruik van elektriciteit in hun woningen en bedrijfspanden. Ook voor de uitbreiding van de Albert Heijn is een zwaardere elektriciteitsaansluiting nodig. Om de trafo te verzwaren is het nodig om over te schakelen naar een tijdelijke trafo en weer terug. Wanneer dit gaat gebeuren is op dit moment nog niet duidelijk. De nutspartijen zijn verantwoordelijk voor de planning en communicatie hierover. Inwoners en ondernemers die met de stroomonderbrekingen te maken krijgen worden persoonlijk door de aannemer ge├»nformeerd.