Centrumplan Leens

Samen met inwoners, ondernemers en verenigingen werken we aan het centrumplan van Leens. De gemeente heeft een bijdrage aangevraagd bij het Nationaal Programma Groningen voor de uitvoering van het plan. Het wachten is nu op akkoord van de NPG.

De gemeente heeft een bijdrage van € 1.583.992,- aangevraagd. Waarschijnlijk besluit de NPG in het najaar van 2021 over de aanvraag. Na akkoord van de NPG kan de uitvoering van het plan van start gaan.

Over het plan

Ondernemers en verenigingen uit Leens hebben samen een ontwikkelplan voor het centrum gemaakt. In de detailhandelsvisie, die in 2020 is vastgesteld, daagde de gemeente hen uit om met een ontwikkelplan te komen. Dat  plan ligt er nu. De gemeente hoopt met de gevraagde bijdrage Leens een mooie ‘plus’ te kunnen geven. In het plan versterken we het centrum met een dorpshuis en met winkels op één plek, rondom winkelgebied De Marren. De openbare ruimte maken we aantrekkelijker voor inwoners en bezoekers. Het oude gemeentehuis krijgt misschien een nieuwe bestemming. 

Downloads

Ontwikkelplan centrum Leens (PDF, 3,5 MB)