Onderwijs voor Oekraïense kinderen

Oekraïense kinderen kunnen in Het Hogeland naar school.

4 tot en met 12 jaar

Oekraïense kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen worden ingeschreven bij een basisschool in de eigen tijdelijke woonplaats. Bel met de basisschool om een afspraak te maken om het kind in te schrijven. Neem hiervoor het burgerservicenummer van het kind mee.

4 tot 6 jaar (groep 1 en 2)

Deze kinderen krijgen 5 dagen per week onderwijs op de basisschool in de eigen tijdelijke woonplaats. Ouders halen en brengen hun kinderen zelf van en naar school.

6 tot 12 jaar (groep 3 tot en met 8)

Deze kinderen gaan op donderdag en vrijdag naar de basisschool in de eigen tijdelijke woonplaats. Ouders halen en brengen hun kinderen zelf van en naar school.

Op maandag, dinsdag en woensdag gaan zij naar een speciale taalklas om Nederlands te leren. De basisschool zorgt voor de aanmelding bij de taalklas. Ook worden de kinderen op deze dagen thuis opgehaald en gebracht.
 

12 tot en met 17 jaar

  • Oekraïense kinderen van 12 tot en met 17 jaar kunnen naar het Hogeland College in Warffum voor voortgezet onderwijs. 
  • Maak een afspraak om het kind aan te melden. Stuur daarvoor een e-mail naar Desiree Houwing (d.houwing@hogeland.nl). Bij het aanmelden heb je het burgerservicenummer van het kind nodig.
  • Het adres van Het Hogeland College is A.G. Bellstraat 2 in Warffum. 

Burgerservicenummer

Voor de aanmelding bij een school heb je het burgerservicenummer (BSN) van het kind nodig. Die heb je van de gemeente gekregen. Heb je nog geen BSN? Dan is een document met de nationaliteit en de aankomstdatum in Nederland van het kind ook voldoende. Dat kan 1 van de volgende documenten zijn:

  • Paspoort met stempel aankomst Schiphol
  • Eerste gehoor met IND
  • Registratieformulier COA
  • Uittreksel gemeentelijke basisadministratie (GBA)