11 juni 2024

Kamers met Aandacht: oproep aan woningeigenaren in Het Hogeland

Ben jij woningeigenaar in Het Hogeland? En heb je ruimte vrij in jouw huis en hart? Verhuur dan een kamer en help jongeren op eigen benen staan. Het levert jullie beide een mooie kans op!

Over Kamers met Aandacht

Kamers met Aandacht is een non-profitorganisatie die jongeren en woningeigenaren aan elkaar koppelt. Verhuurders bepalen zelf hoeveel ‘aandacht’ zij willen bieden. Samen met de coördinator bespreken ze op welke wijze dit gebeurt. Denk aan af en toe samen een hapje eten of helpen met de administratie. Jongeren zijn op hun beurt bereid om een wederdienst te verrichten. Bijvoorbeeld een klusje in huis, de hond uitlaten of boodschappen halen. Zo ontstaat er voor beiden een win-winsituatie!

Reactie van de wethouder

“Een prachtig initiatief”, laat wethouder Karen Hansems weten. “Dit geeft jongeren de kans om een woonruimte te vinden en op eigen benen te kunnen staan. Hoe mooi is het als onze eigen inwoners de ruimte in hun huis en hart willen delen met jongeren. Dit is samen bouwen aan een gemeente waar inwoners voor elkaar klaar staan!”

Coördinator Annelies Bondo vult aan: “Alle jongeren verdienen een stabiele basis waarin ze het gevoel hebben dat zij er mogen zijn. Zo kunnen ze stappen zetten en hun eigen leven vormgeven. Als samenleving kun je om deze jongeren heen staan. Doe dat vooral ook. Dat, is Kamers met Aandacht!”

Meer informatie

Kijk op de website van Kamers met Aandacht voor meer informatie en de voorwaarden. Goed om te weten: iedere maand organiseert Kamers met Aandacht een gratisonline informatieavond