Zie je op een pompkast een rode lamp branden? Dan meld je het aan de gemeente. In je melding omschrijf je zo precies mogelijk de plek van de pompkast. Vermeld ook het pompnummer als je dat weet. Problemen worden dezelfde dag opgelost.

Melden

Klik of tik op de knop Meteen melden. Je komt dan op de website buitenbeter.nl. Daar kun je de melding doen. Er is ook een BuitenBeter-app in de App Store of Play Store.

  Zo werkt het

  1. Klik of tik in BuitenBeter op 'Nieuwe melding'.
  2. Kies bij 'Categorie' de rubriek waar je melding bij hoort.
  3. Vul dan onderwerp, omschrijving en plaats van je melding in en voeg als het kan een foto toe. De precieze plek kun je ook op de kaart aangeven.
  4. Na een klik of tik op de meldknop zie je je melding meteen op de kaart staan. Ook zie je of er al meer meldingen zijn binnengekomen en kun je de afhandeling volgen.

  Wat je moet weten

  De riolering in het buitengebied bestaat voornamelijk uit drukriolering. De huizen zijn via pompgemaaltjes op dit systeem aangesloten. Het kan zijn dat de pompkast in storing staat of dat het riool verstopt is. In dat geval loopt het afvalwater slecht weg of komt het water omhoog.

  Spoedmeldingen buiten kantoortijden

  Voor het melden van gevaarlijke situaties of spoedgevallen buiten kantooruren bel je met 088 - 345 88 88. Daarnaast kun je voor direct gevaar natuurlijk ook bellen met 112.