In het gemeentearchief kun je verschillende zaken terugvinden over de gemeente. Geef online aan ons door waar je naar op zoek bent. Wij nemen dan contact met je op om een afspraak te maken.

Op afspraak

Bij je aanvraag vermeld je wat je wilt bekijken + je naam en e-mailadres. Wij maken dan een afspraak met je. Dat kan op de volgende dagen:

  • Leens (archief gemeenten Bedum en De Marne): maandag tussen 9.00 - 12.00 uur en dinsdag tussen 13.00 - 16.00 uur
  • Uithuizen (archief gemeenten Eemsmond en Het Hogeland): dinsdag tussen 13.00 - 16.00 uur en donderdag tussen 9.00 - 12.00 uur
  • Winsum (archief gemeente Winsum): woensdag tussen 13.00 - 16.00 uur en donderdag tussen 9.00 - 12.00 uur

Kosten

Archiefinformatie mag je gratis bekijken. Voor kopieën en scans moet je wel betalen. En als wij een archiefonderzoek moeten doen. Je hoort dan van tevoren wat de kosten zijn.

Akten burgerlijke stand

Niet alle akten zijn openbaar. Akten van de burgerlijke stand worden pas na een bepaalde periode openbaar. Openbare akten staan meestal ook op de website www.allegroningers.nl.

Bouwtekeningen

Ook bouwtekeningen, bouwvergunningen of andere bouwinformatie kun je opvragen uit het gemeentearchief. Geef daarbij aan om welk gebouw of stuk grond het gaat. Wij zoeken de informatie dan voor je op. Daarna krijg je een uitnodiging om de informatie te komen bekijken. Je mag gratis foto’s nemen van de stukken uit bouwdossiers. Tegen betaling maken we op verzoek een kopie of een scan.

Dit zit niet in het archief

  • Vergunningen waartegen je nog bezwaar kunt maken. Bel ons als je die wilt inzien: 088 - 345 88 88
  • Voor technische vragen over bouwen, verbouwen of slopen moet je ook niet bij het archief zijn. Kijk hiervoor bij Omgevingsvergunning.