Versterking Zandeweer

Samen met dorpshuis ’t Klokhoes, Dorpsbelangen Zandeweer Eppenhuizen Doodstil, Nationaal Coördinator Groningen en woningstichting De Delthe werken we aan de versterkingsopgave in Zandeweer.

Dorpshuis

Dorpshuis ‘t Klokhoes is door de aardbevingen beschadigd. Een deel van het dorpshuis, het oude veilinggebouw, blijft staan. Dit deel gaan we versterken. Het andere deel hebben we gesloopt en bouwen we opnieuw. Het nieuwe dorpshuis wordt aardbevingsbestendig en energiezuinig.

Er staat een tijdelijk dorpshuis aan de Onnemaweg in Zandeweer. Het tijdelijk dorpshuis is 33 meter lang en 12 meter breed. Ook is er een opslag, parkeergelegenheid en toegangsweg. Een grondwal en groenvoorziening maken het gebouw vanaf een afstand minder zichtbaar, zodat omwonenden prettig kunnen blijven wonen.

Tijdelijke woningen

Als het nieuwe dorpshuis klaar is, komen op de plek van het tijdelijke dorpshuis aan de Onnemaweg 10 tot 12 tijdelijke woningen te staan. Die zijn nodig omdat we in het dorp ook huizen moeten versterken of vervangen.

School Nijenstein

De openbare Daltonschool Nijenstein in Zandeweer hebben we versterkt. Het gymlokaal gaan we later vervangen door nieuwbouw.