Leerlingenvervoer

Kan jouw kind niet zelf naar school? Dan heb je misschien recht op een bijdrage in de reiskosten of aangepast vervoer. Dit hangt af van het soort onderwijs en van de afstand van huis naar school.

Zo werkt het

  1. Elk schooljaar moet je weer een nieuwe aanvraag doen.
  2. Zorg altijd eerst voor een vervoersadvies van school.
  3. Start de aanvraag met je DigiD. Als je die nog niet hebt kun je een DigiD aanvragen.
  4. Alles ingevuld? Klik op verzenden.
  5. Je krijgt per e-mail een bevestiging van je aanvraag. Geen e-mail ontvangen? Ook niet in je spambox? Bel ons, dan zoeken we het voor je uit.
  6. Binnen 8 weken krijg je een beslissing op jouw aanvraag.

Weet je niet zeker of je recht heeft op leerlingenvervoer? Bel ons dan of stuur een e-mail naar leerlingenvervoer@hethogeland.nl. Wij helpen je graag.

Heb je moeite met de online aanvraag? Download dan een formulier om uit te printen.

Afstand tot school

Voor leerlingenvervoer (of een vergoeding daarvoor) moet de school 6 kilometer of verder van huis zijn. Daarbij gaan we uit van de kortste route volgens de ANWB-routeplanner.

Uitzondering

Kan de leerling door een blijvende beperking niet zelf naar school reizen? Dan maakt het niet uit hoe ver de school van huis is. Stuur dan wel een verklaring mee van de medisch specialist die het kind behandelt.

Vervoersadvies

Voor een aanvraag heb je altijd een vervoersadvies (PDF, 340 KB) van school nodig. Deze moet ingevuld en ondertekend worden door bijvoorbeeld een orthopedagoog of gedragswetenschapper. Zorg dat je het ingevulde advies alvast digitaal bij de hand heeft. Bijvoorbeeld ingescand of als foto.

Bewijs van inkomen

Soms vragen wij ook om een bewijs van inkomen van de Belastingdienst. Dit wordt ook wel een IB60 genoemd. Je kunt deze downloaden op je persoonlijke pagina van de Belastingdienst. Daarna kun je deze uploaden bij de aanvraag leerlingenvervoer.

Kosten terugvragen

Is je aanvraag leerlingenvervoer goedgekeurd? Vraag dan de gemaakte vervoerskosten naar en van school terug. Gebruik daarvoor het formulier vervoerskosten (PDF, 193 KB).

Meer informatie