Heb je even niet genoeg geld om van te leven? Probeer dan zo snel mogelijk werk te vinden. Het Ontwikkelplein van de gemeente helpt je daarbij. Ook als je werken en leren wilt combineren. Of als je een eigen bedrijf wilt beginnen. Tot die tijd kun je om een tijdelijke uitkering vragen.

Bijstandsuitkering

Zonder inkomen of recht op een WW-uitkering kun je een tijdelijke bijstandsuitkering aanvragen terwijl je op zoek gaat naar werk. Ben je jonger dan 27 jaar, dan geldt een periode van 4 weken voordat de aanvraag in behandeling wordt genomen. In deze periode ga je op zoek naar een opleiding of werk. Bent je jonger dan 23 jaar, dan heb je zonder diploma geen recht op een uitkering.

Ontwikkelcoach

Na je aanvraag voor een uitkering word je uitgenodigd voor een kort gesprek met een ontwikkelcoach. Op een later moment krijg je een wat langere afspraak met een ontwikkelcoach voor het opstellen van een plan van aanpak. Daarin maken we afspraken over jouw toekomst zodat je zo snel mogelijk weer je eigen geld kunt verdienen.

Ondersteuning

Welke ondersteuning je krijgt hangt af van je persoonlijke situatie. Samen met je ontwikkelcoach bepaal je wat je nodig hebt om zo snel mogelijk aan het werk te kunnen. Dat kan bijvoorbeeld zijn:

  • trainingen of workshops
  • een werkervaringsplaats
  • een werkleerbaan

Meer informatie

Neem contact op met je ontwikkelcoach om de mogelijkheden te bespreken. Weet je niet wie je ontwikkelcoach is? Stuur dan een mail naar socialezaken@hethogeland.nl met je vraag of verzoek. Je kunt ook bellen met 088 - 345 88 88.