Wil je graag werken in de zorg of een baan in de dienstverlening? Maar heb je hiervoor geen diploma? Via het WijkLeerbedrijf kun je de 1 jarige opleiding Assistent Dienstverlening (Entree Zorg) MBO-niveau 1 volgen. Dat is met behoud van je uitkering of studiefinanciering. 

Wat is het WijkLeerbedrijf?

Dit is een samenwerking tussen De Hoven, het Alfa-college en Ontwikkelplein Het Hogeland. Het  leslokaal zit in Zorgcentrum Winkheem in Winsum.

Wanneer kun je meedoen?

Je bent minimaal 16 jaar, je woont in gemeente Het Hogeland en je bent ingeburgerd op minimaal A2 niveau. 

Wat ga je doen?

Je volgt een 1 jarige voltijdopleiding, bij voorkeur vanaf 1 september 2024. Een ander startmoment kan in overleg. Jouw les- en stagedagen zijn van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Je doet veel praktijkervaring op. Zo loop je stage bij mensen thuis die in en rond Winsum wonen of binnen Zorgcentrum Winkheem zelf. Het gaat dan om werkzaamheden binnenshuis zoals huishoudelijk werk, samen de maaltijd (voor)bereiden. Maar ook activiteiten buitenshuis zoals boodschappen doen. Bediening en keuken behoren ook tot de mogelijkheden.

Wat krijg je ervoor? 

Bij een goed verloop van de opleiding krijg je een diploma assistent dienstverlening & zorg. Dit diploma helpt je op weg naar een vervolgopleiding of naar werk.

Is dit echt iets voor jou?

Neem dan voor meer informatie en/of aanmelden contact op met Juliette Meijerink van het WijkLeerbedrijf. Mail: wijkleerbedrijf@hethogeland.nl of bel: 088 - 345 89 78 / 06 - 83 56 78 19 Meer info op de website van het Alfa-college