Verklaring omtrent gedrag

Een verklaring omtrent het gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. De verklaring ontvangt u binnen 2 tot 4 weken thuis per post.

Aanvragen in 2 stappen

  1. Vul het aanvraagformulier VOG op de website van het Ministerie van Justitie in. Het formulier moet ook ingevuld worden door uw (toekomstige) werkgever.
  2. Daarna maakt u een afspraak met de gemeente voor de aanvraag. U moet meenemen:
    • Het ingevulde aanvraagformulier;
    • Een geldig identiteitsbewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs).

Kosten

€ 41,35. U betaalt de VOG bij de aanvraag, contant of met pin.

Wat u moet weten

Beoordeling

Het ministerie van Veiligheid en Justitie beoordeelt uw aanvraag. Uw VOG krijgt u per post thuisgestuurd van de Dienst Justis. Als het ministerie uw aanvraag afwijst dan krijgt u daarover een brief.

VOG via uw werkgever

Heeft u de VOG nodig voor een functie? Dan krijgt u meestal het aanvraagformulier van uw (toekomstige) werkgever. Of de instantie waar u vrijwillig voor aan de slag gaat. De werkgever heeft al een gedeelte ingevuld en ondertekend. U kunt alleen online een VOG aanvragen als de aanvraag wordt gestart door de (toekomstige) werkgever.

Niet in BRP

Als u niet staat ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP) dan dient u het aanvraagformulier in bij Justis. Bijvoorbeeld als u tijdelijk in Nederland werkt of in het buitenland woont.

Meer informatie

Kijk op www.justis.nl.