Heb je schulden of andere geldproblemen? Blijf er niet mee zitten en vraag op tijd om hulp. Dat kan bij de gemeente, Humanitas, Mensenwerk Hogeland of een Kredietbank.

Team Vroegsignalering

Dit is een team van de gemeente. Zij komen in actie als je achter bent met het betalen van huur, energie, water of je zorgverzekering. Dit moeten deze bedrijven namelijk doorgeven aan de gemeente. En de gemeente wil graag een oplossing voor je vinden.

Daarom probeert het team Vroegsignalering contact met je te zoeken. Met een telefoontje, e-mail, brief of bezoek thuis. Er kunnen bijvoorbeeld nog regelingen zijn die je kunt aanvragen. Of er is ergens anders hulp te krijgen voor jouw probleem. Je mag zelf weten of het team je gaat helpen.

Heb je wel geldproblemen maar niets gehoord van het team Vroegsignalering? Stuur dan een bericht en je wordt teruggebeld. Of bel zelf met ons algemene nummer en kies 1 in het menu dat je krijgt te horen.

Humanitas ThuisAdministratie

Deze vrijwilligers helpen je om overzicht te krijgen op je geldzaken. En zij vertellen wat je kunt doen bij schulden. Kijk voor meer informatie op de website van Humanitas.

Mensenwerk Hogeland

Mensenwerk Hogeland kan je ondersteunen bij het oplossen van je schulden. Samen met jou kijken ze wat de mogelijkheden zijn in jouw situatie.

Kredietbanken

Een kredietbank van de gemeente geeft passende hulp bij schulden of andere geldproblemen. Ook als je een laag inkomen hebt of al (hoge) schulden. Je kunt een adviesgesprek bij de kredietbank aanvragen. Kijk voor meer informatie op de websites van de Groningse Kredietbank of de Volkskredietbank Noord-Oost Groningen.