Subsidies en fondsen

Voor ondernemers zijn er verschillende subsidieregelingen en fondsen. Op deze pagina staan de belangrijkste op een rijtje. Meer weten? Vraag onze bedrijvencontactpersoon.

Ondernemersplein

Op het Ondernemersplein vindt u veel informatie over geldzaken, financiering en subsidies voor (startende) ondernemers.

123subsidie

Op de website 123subsidie van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) kunt u met een eenvoudige selectie direct zien voor welke subsidieregelingen u in aanmerking komt.

Voor startende ondernemers

Voor startende ondernemers zijn er diverse regelingen om startkapitaal te krijgen. Bekijk de mogelijkheden.

Regionale investeringssteun

Ondernemers  in de Eemsdelta en op de Zernike Campus kunnen een financiering aanvragen vanuit de Regionale Investeringssteun Groningen (RIG). Aanvragen gaat via het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Het fonds is beperkt.

Groninger Ondernemersregeling

Heeft u hulp nodig bij het opstarten van een bedrijf, wilt u uw ondernemersvaardigheden verbeteren of wilt u met uw bedrijf gaan exporteren? Maak dan gebruik van de ondernemersregeling (vouchers) van de provincie Groningen. Deelnemers aan een door de provincie erkend programma krijgen de helft van de advieskosten vergoed tot een maximumbedrag van € 5.000.

Andere provinciale subsidies

De provincie Groningen heeft nog meer subsidiemogelijkheden voor ondernemers. Kijk op de website van de provincie Groningen.

Financiering

Ondernemersimpuls Noord-Groningen

Kredietunie Eemsregio

Het idee van kredietunie Eemsregio u.a. is onderlinge kredietverlening, voor en door ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf. Het werkgebied van Kredietunie Eemsregio bestaat uit de gemeente Eemsdelta (voorheen Delfzijl, Appingedam en Loppersum) en de voormalige gemeente Eemsmond. Kijk voor meer informatie op de website van kredietunie Eemsregio.

Bijstand voor ondernemers

Bij de gemeente kunt u terecht voor bijstand voor ondernemers. Ouderen die hun bedrijf beeindigen kunnen in aanmerking komen voor een uitkering voor oudere zelfstandigen.