8 december 2023

Uitbreiding camping Marenland

De gemeente heeft een ontwerp gemaakt voor een nieuw bestemmingsplan voor de uitbreiding van camping Marenland Winsum.

Bestemmingsplan

Het vroegere korfbalveld naast de camping is met een tijdelijke vergunning al ontwikkeld tot kampeerterrein. Om deze uitbreiding definitief te maken is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. In een bestemmingsplan staat wat er in een gebied mag gebeuren en hoe je gebouwen en grond mag gebruiken. 

Ontmoetingen op de wierde

De wierde ten westen van de camping was al onderdeel van de camping. Deze wordt gebruikt voor ontmoetingen en bijeenkomsten. Hiervoor staan er van mei tot en met september een grote partytent en twee tipitenten op het terrein. Daarnaast biedt de wierde ruimte voor een paar trekkerstentjes.

Tiny houses en trekkershutten

In totaal krijgt de camping 46 nieuwe standplaatsen waarvan er nu al 32 klaar zijn. Verder komen er 6 ‘tiny houses’ en 6 trekkershutten bij. De gebouwtjes komen voor een deel in de bestaande bosrand. Zo vallen ze van buitenaf gezien weg in het groen.

Pieterpadwandelaars

Campingeigenaren Ruud een Robbert van Barneveld zijn blij met de uitbreiding: ‘De samenwerking met de gemeente verliep erg soepel. En dankzij deze samenwerking is de uitbreiding binnen korte tijd mogelijk gemaakt. Vanwege de titel ‘Winsum mooiste dorp van Nederland’ ontstond vanaf 2020 een stroom van toeristen naar camping Marenland. We zijn blij dat we sinds de zomer van 2022 de stroom van toeristen goed aan kunnen. Daarnaast wil de kampeerder van tegenwoordig meer luxe. Zo komen er ‘tiny houses’ op het terrein en gaan we privé sanitair bouwen. Tot slot bieden de 6  trekkershutten een goede uitvalsbasis voor Pieterpadwandelaars. Deze hutten zijn vooral bedoeld om 1 nacht in te overnachten. Kortom, volop nieuwe kansen.’ 

Ontwerpbestemmingsplan bekijken

Reageren

Van 8 december 2023 tot en met 18 januari 2024 kan iedereen reageren op het ontwerpbestemmingsplan. Dat doe je door een zienswijze in te dienen. Stuur je schriftelijke zienswijze naar: Burgemeester en wethouders van gemeente Het Hogeland, Postbus 26, 9980AA Uithuizen. Vermeld in je reactie als onderwerp 'Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Winsum, uitbreiding camping Marenland'. Vermeld ook je naam en adres, de datum waarop je de zienswijze schrijft, waarom je een zienswijze schrijft en je handtekening. Wil je liever persoonlijk je zienswijze geven? Bel dan met met mevrouw D. Dijkema van het team Ruimtelijke Ordening - Beleid, telefoon 088-3458888.