10 juli 2023

Strategisch Dorpsplan Baflo-Rasquert gepresenteerd

Afgelopen vrijdag 7 juli werd het Strategisch Dorpsplan van Baflo-Rasquert gepresenteerd. Dat gebeurde in Dorpshuis Agricola.

Intentieverklaring

Bij de presentatie ondertekenden alle partijen die betrokken waren bij het maken van het dorpsplan een intentieverklaring. Wethouder MariĆ«tte de Visser tekende namens de gemeente. De Visser onderstreepte hiermee de gezamenlijke vormgeving van de plannen door inwoners, maatschappelijke partners en de gemeente.   

Werkbare doelen

Dit is het eerste Strategisch Dorpsplan dat de gemeente heeft opgesteld is. Het was dan ook bedoeld als leertraject. Het kostte 10 maanden om het dorpsplan te maken. Met als resultaat een document met werkbare doelen die de komende jaren verder worden uitgewerkt. Zo zijn er plannen om van de haven een prettige recreatieplek te maken. Ook worden de haalbaarheid van een nieuw zorgcentrum en de mogelijkheden tot uitbreiding onderzocht. 

Plan bekijken

Bekijk het Strategisch Dorpsplan (website van Dorpsbelangen Baflo-Rasquert).

Feestelijke presentatie

De feestelijke presentatie was een succes. Na een gebakje van Proef Lokaal Bakkerij Rutgers gaf de dorpsgids de aanwezigen een rondleiding door de Heerestraat. Onderweg kon Moj Lemonade geproefd worden. Vervolgens werd het plan gepresenteerd. Wethouder Mariƫtte de Visser gaf daarbij een speech en de betrokken partijen bedankten elkaar voor de prettige samenwerking. Daarna volgde de ondertekening van de intentieverklaring.
 

Hessel Elzes van Dorpsbelangen Baflo/Rasquert ondertekent de intentieverklaring. Naast hem wethouder Mariette de Visser