8 mei 2024

Praat en denk mee over de toekomst van cultuur in Het Hogeland

Ben je betrokken bij een culturele organisatie? Of ben je zelf actief bezig met kunst en cultuur? Kom dan op dinsdag 21 mei naar het Cultuurcafé Cultuurgoud in Warffum. We horen graag jouw ervaringen en ideeën zodat we van Het Hogeland nog meer een culturele gemeente kunnen maken.

Wanneer en waar

Het Cultuurcafé Cultuurgoud wordt gehouden op dinsdag 21 mei 2024 van 19.30 tot 22.00 uur in het Spijslokaal in Warffum. Vanaf 19.15 uur ben je welkom. Als je wilt langskomen stuur dan een mail naar info@cultuurplatformhethogeland.nl. Geef daarbij aan of je namens een organisatie komt en met hoeveel personen. 

Wat we gaan doen

De gemeente gaat de Cultuurvisie 2020-2023 (PDF, 713KB) bijwerken en is benieuwd naar de ervaringen, wensen en dromen van haar culturele inwoners en organisaties. Dat kan bijvoorbeeld gaan over:

  • Meer aandacht voor lokale kunstenaars.
  • Internationale samenwerking voor culturele activiteiten.
  • Meer muziek bij jou in de buurt.

Het Cultuurcafé CultuurGoud is hét moment om dit aan ons te laten weten. Met jullie reacties gaan we de Cultuurvisie voor de komende jaren verbeteren. 

Reactie van de wethouder

Wethouder Kunst, Cultuur en Erfgoed Eltjo Dijkhuis gaat graag met je in gesprek op 21 mei en zegt:

“Kunst en cultuur gaat niet alleen over plezier maken, maar ook over verbondenheid en gezondheid. Alleen samen kunnen we bouwen aan cultureel DNA dat ons verenigt en verrijkt, waarin iedere stem gehoord wordt en elke kunstvorm bloeit. Kom daarom op 21 mei naar het Cultuurcafé CultuurGoud en geef samen met ons vorm aan de toekomst van ons culturele veld."