14 september 2023

Gratis (les)materiaal voor Hogelandster onderwijs, sportverenigingen en jongerenwerk

Sinds 2022 is de gemeente Het Hogeland als eerste noordelijke gemeente aangesloten bij de Week van Respect. De Respect Foundation biedt gratis (les)materiaal aan voor scholen, sportverenigingen en jongerenwerkers van respectgemeenten. Hiermee lever je een bijdrage aan het stimuleren van een respectvolle Hogelandster samenleving. Doe jij ook mee?

Respectbox

Wil jij meedoen aan de Week van Respect van 6 tot en met 13 november? Geef je dan vóór 1 oktober op via: week@respectfoundation.nl. Om tot een succesvolle deelname te komen, kun je gratis een RespectBox aanvragen. De Respectboxen zitten boordevol activiteiten, les- en promotiemateriaal om respect uit te dragen. Er zijn drie verschillende Respectboxen, namelijk de:

Gastsprekers

We zijn ook op zoek naar ambassadeurs van respect die tijdens de Week van Respect hun persoonlijke verhalen en ervaringen met kinderen willen delen. Hiervoor zoekt de Respect Foundation samen met gemeente Het Hogeland een aantal gastsprekers. Vind je het leuk om gastspreker te zijn op een school, sportvereniging of andere plek waar jongeren samenkomen? Geef je dan hier op.

Discriminatie Meldpunt Groningen

Scholen in Het Hogeland kunnen daarnaast workshops krijgen van Discriminatie Meldpunt Groningen (DMG). DMG doet veel aan educatie en preventie van discriminatie. Omdat bewustwording, (h)erkenning en verbinding aan de basis staat van een goede aanpak om discriminatie aan te pakken. De gemeente werkt met DMG samen, daarom kunnen scholen gratis een workshop aanvragen.

Week van Respect

Al sinds 2006 organiseert de Respect Foundation de Week van Respect, die zich vooral op jongeren richt. Inmiddels heeft deze landelijke campagne al meer dan 2.5 miljoen jongeren bereikt. Tijdens de Week van Respect inspireren en activeren we jonge Hogelandsters. Om zélf bij te dragen aan een respectvolle samenleving, waarin iedereen zich thuis voelt. Op korte termijn leidt dit tot een veilige sfeer in de klas, buurt, of op de sportclub. Op langere termijn draagt dit bij aan een respectvolle samenleving met betrokken inwoners die openstaan voor elkaar, en elkaar respecteren zoals ze zijn.