26 september 2024

Gezocht: kandidaten voor de Breedtesportprijs 2024

Tijdens het Sportgala Groningen op 9 december 2024 wordt de Breedtesportprijs 2024 uitgereikt. Dit gaat naar een persoon, vereniging, organisatie of evenement met Groningse roots, die zich op een bijzondere manier inzet voor de breedtesport in de provincie. Tot en met 4 november 2024 kun je een persoon of organisatie voordragen.

Ken jij een kandidaat?

Vanuit iedere Groningse gemeente dingt één kandidaat mee naar de Breedtesportprijs. Inwoners kunnen kandidaten voor hun gemeente aandragen tot en met 4 november. De winnaar wordt op 9 december bekend gemaakt tijdens het Sportgala Groningen. Het thema van het Sportgala dit jaar is “Vitaal, van jong tot (g)oud”.

Geef hier jouw favoriete kandidaat door

Voorwaarden

Het gaat om personen, verenigingen, organisaties of evenementen die zich inzetten om de maatschappelijke waarde van sport te vergroten. Hiervoor gelden de volgende voorwaarden:

  • Genomineerde verenigingen, organisaties of evenementen zijn gevestigd of vinden plaats in de provincie Groningen;
  • Genomineerde personen, verenigingen, organisaties of evenementen hebben de Breedtesportprijs Groningen de afgelopen 10 jaar niet gewonnen.

Kandidaten hebben Groningse roots wanneer ze voldoen aan 2 van de volgende 3 voorwaarden:

  • Geboren in de provincie Groningen en minstens de eerste 10 jaar van hun leven in de provincie Groningen gewoond;
  • Niet geboren in de provincie Groningen, maar wel minstens 10 jaar van hun leven in de provincie Groningen gewoond;
  • Minstens 10 jaar gesport, gecoacht of (vrijwillig) gewerkt bij een Groningse sportvereniging, -organisatie of –evenement.