7 mei 2024

Geluidsarme en aardgasvrije woningen bij de Oostpolder

Dankzij het isolatieprogramma worden ruim 110 woningen geïsoleerd in het gebied rond de Oostpolder bij de Eemshaven. De woningen worden geluidsarm en aardgasvrij gemaakt. Elk huis krijgt een plan op maat

Om welke woningen gaat dit?

Het isolatieprogramma geldt voor woningen die met veel geluid te maken hebben of krijgen. Dat zijn woningen waarvoor het Hogere Waarden Besluit gaat gelden omdat in de Oostpolder een nieuw bedrijventerrein wordt ontwikkeld. Het isolatieprogramma geldt ook voor woningen die veel geluid van de windturbines ontvangen en voor de huizen in de buurt van de N33 en N46.

Zo werkt het

Woon je in het gebied rond de Oostpolder? Dan heb je van ons een brief gekregen. Daarin staat hoe je je kunt aanmelden voor het isolatieprogramma. Deelname is vrijwillig. Na je aanmelding krijg je meerdere keren bezoek van specialisten. Die kijken welke maatregelen nodig zijn voor jouw huis. Als je akkoord gaat met de maatregelen dan zoeken wij een aannemer voor de uitvoering. 

Planning

Het isolatieprogramma start waarschijnlijk eind 2025. De bedoeling is dat al het werk voor het einde van 2028 klaar is.

Van het gas af

Wethouder Eltjo Dijkhuis is enorm blij met het isolatieprogramma. “Eindelijk kunnen we nu aan omwonenden laten zien dat de ontwikkeling van de Oostpolder hen ook iets oplevert. Dat hebben we vanaf de start van de Oostpolder ook steeds gezegd, maar het moment om dat ook daadwerkelijk te doen duurde langer dan we allemaal wilden. Ik hoop dan ook op veel aanmeldingen, zodat we in deze omgeving als eerste van het gas af gaan.” 

Meer over Eemshaven+ en Oostpolder

Kijk op www.hethogeland.nl/eemshavenplus

 

Windmolens bij de Oostpolder