3 juli 2024

Dorpsbelangen Eenrum en verkeerswerkgroep maken verkeersplan

Dorpsbelangen Eenrum heeft samen met de verkeerswerkgroep uit het dorp een verkeersplan opgesteld. Daarin staan alle knelpunten, signalen en wensen vanuit het dorp rond verkeer in Eenrum.

Gesprek met de gemeente

Kortgeleden bespraken de opstellers het plan met de wethouder, de dorpencoördinator en een medewerker verkeer van de gemeente. “We stellen dit initiatief vanuit het dorp zeer op prijs. Ze hebben heel zorgvuldig en uitgebreid de situatie in hun dorp vastgelegd en hun wensen om de verkeersveiligheid te verbeteren met ons gedeeld. Dat kan ik alleen maar toejuichen, we hebben dezelfde belangen en doelen”, zegt wethouder Mobiliteit Stefan van Keijzerswaard.

Wat gaat de gemeente nu doen?

De wethouder heeft alvast een inrijverbod voor vrachtverkeer toegezegd in de Hoogstraat. Ook een aantal andere zaken uit het plan gaan we oppakken. Bijvoorbeeld ontbrekende verkeersborden plaatsen. En schades aan wegen en stoepen repareren op plekken waar de staat onder het afgesproken onderhoudsniveau is gezakt. Een paar andere wensen worden later opgepakt. De gemeente is nu bezig met een aantal uitwerkingen van het Mobiliteitsprogramma, waaronder de wegencategorisering en de aanpak van landbouwverkeer. Hierbij wordt Eenrum zeker ook meegenomen, net als de andere dorpen in de gemeente.

Over een half jaar komen we opnieuw bij elkaar om te kijken hoe het ervoor staat met de verkeersveiligheid in Eenrum.