8 oktober 2024

Cybersecuritymaand: Hogelandster jeugd aan zet in strijd tegen internetcriminaliteit

Burgemeester Henk Jan Bolding gaf op maandag 7 oktober het startsein voor project HackShield in Het Hogeland. Samen met de digitale wijkagent riep hij de bovenbouw-leerlingen van CBS De Piramiden en OBS Tiggeldobbe op tot actie. In De Tirrel in Winsum kregen de leerlingen een videoboodschap te zien en een gastles in de klas.

Junior Cyber Agents

HackShield leidt kinderen van 8 tot 12 jaar op tot Junior Cyber Agents. Het is een online game waarin ze vragen moeten beantwoorden en puzzels oplossen. Met de kennis die de kinderen opdoen, raken ze weerbaar tegen alle vormen van internetcriminaliteit. Hiermee helpen ze niet alleen zichzelf, maar ook hun opa, oma, vader, moeder, broertjes of zusjes.

Zelf meedoen met HackShield

Alle scholen in Het Hogeland kunnen vanaf nu gebruikmaken van het gratis lesprogramma HackShield in de Klas. Leerkrachten kunnen de lessen via het digibord samen met de klas spelen. Heb je zelf (klein)kinderen in de leeftijd 8 tot 12 jaar? Ook thuis kunnen ze aan de slag! Aanmelden en spelen kan via Het Hogeland joinhackshield.com/gemeente/het-hogeland.

Leuk om te weten: door mee te spelen haal je punten op de erelijst. Aan het eind van het schooljaar huldigt de burgemeester de drie beste Cyber Agents samen met de politie!