7 december 2023

Consultatiebureau huisartspraktijk Sauwerd stopt per 1 januari 2024

De gemeente Het Hogeland en GGD Groningen stoppen per 1 januari 2024 met het consultatiebureau in de huisartspraktijk van Sauwerd. Sinds een aantal jaren is het consultatiebureau slechts 4 uur in de maand geopend. Dit vanwege teruglopende belangstelling.

Reden tot sluiting

Het consultatiebureau van de GGD is sinds 2020 slechts 1 dagdeel in de maand open. Er is met alle belanghebbenden, waaronder de huisarts zelf, uitvoerig gesproken over het aantal afspraken. Tot op heden is hier geen verbetering in te zien. Daarom stopt het consultatiebureau per 1 januari 2024.

Wethouder Karen Hansems: “Het is jammer dat we tot deze conclusie zijn gekomen. Helaas zien we als gevolg van de teruglopende belangstelling geen andere optie dan te stoppen met het consultatiebureau.”

Alternatief

De GGD ziet dat veel ouders uit Adorp, Sauwerd en omgeving kiezen voor een afspraak op het consultatiebureau in Winsum. Het consultatiebureau in Winsum is 5 dagen in de week geopend. Ouders kunnen er zelf digitaal een afspraak maken. Dit geeft ze meer keuze en vrijheid om een passende datum en tijdstip te plannen.