Problemen door een hoog waterpeil kun je doorgeven aan de gemeente. Bijvoorbeeld een overstroomde sloot, een verstopte duiker of een probleem met een stuw. Wij adviseren over de te nemen maatregelen.

Melden

Klik of tik op de knop Meteen melden. Je komt dan op de website buitenbeter.nl. Daar kun je de melding doen. Er is ook een BuitenBeter-app in de App Store of Play Store.

  Zo werkt het

  • Klik of tik in BuitenBeter op 'Nieuwe melding'.
  • Kies bij 'Categorie' de rubriek waar je melding bij hoort.
  • Vul dan onderwerp, omschrijving en plaats van je melding in en voeg als het kan een foto toe. De precieze plek kun je ook op de kaart aangeven.
  • Na een klik of tik op de meldknop zie je je melding meteen op de kaart staan. Ook zie je of er al meer meldingen zijn binnengekomen en kun je de afhandeling volgen.

  Goed om te weten

  Sloten

  Binnen de gemeente Het Hogeland ligt een groot netwerk aan sloten. Een sloot is bedoeld om teveel aan water af te voeren. Met schone sloten voorkomen we wateroverlast. Het waterschap controleert sloten regelmatig. De gemeente moet de sloten onderhouden en schoonhouden.

  Duikers

  Duikers zijn betonnen of kunststof buizen. Ze zorgen ervoor dat het water van de sloten onder opritten of wegen door kan stromen. Wij maken de duikers regelmatig schoon. En we vervangen de duikers als ze kapot of lek zijn.

  Spoedmeldingen buiten kantoortijden

  Bel voor het melden van gevaarlijke situaties of spoedgevallen buiten kantooruren 088 - 345 88 88. Bij levensbedreigende situaties bel je 112.