Onkruid bestrijden

Vanaf mei bestrijdt de gemeente het onkruid op stoepen en paden. Heb je klachten over onkruidbestrijding dan kun je dat online melden.

Melden

Geef zo nauwkeurig mogelijk aan om welke plek het gaat. Stuur als het kan foto's mee (totaal maximaal 20 MB).

Dit kun je zelf doen

Je kunt ons helpen door zelf de stoepen, goten of parkeerterreinen langs je huis en tuin onkruidvrij te houden. Je mag hiervoor geen chemische middelen gebruiken. Ook geen (schoonmaak)azijn. Want dat is schadelijk voor het milieu.

Word groenvrijwilliger

Heb je een idee voor de buurt om zelf iets te doen aan het openbaar groen? Laat het ons weten! Lees meer.

Dit doet de gemeente

Vanaf begin mei bestrijdt aannemer Weed Free Service B.V. het onkruid in Het Hogeland. Dat gebeurt met een sensormachine. Deze machine maakt de stoepen vrij van onkruid met heet water. Alleen daar waar het nodig is zodat er minder CO2 vrijkomt. Medewerkers van de gemeente behandelen ook de moeilijk bereikbare plaatsen. En voor de grote, vlakke oppervlaktes komt er een vrachtauto met heet water. Deze behandelingen doen we in 4 rondes van gemiddeld 5 weken

Hier bestrijden we het onkruid

  • Op parkeerterreinen en verharde voetpaden. We bestrijden dus geen onkruid op grindpaden, schelpenpaden of begraafplaatsen.
  • De goten maken we in 7 rondes per jaar schoon met veegauto’s.
  • Op (klinker)wegen bestrijden we geen onkruid. Want daar rijden genoeg auto's overheen zodat onkruidbestrijding niet nodig is.

Onderhoudsniveau

Ons doel is onderhoudsniveau B (afbeelding): "Matig schoon: Het is nog niet storend vuil door onkruid. Hier en daar is er een plek met klein onkruid, vooral rond obstakels en langs muren."