De gemeente gebruikt geen chemische middelen voor het bestrijden van onkruid. Want dat is slecht voor het milieu. We bestrijden het op andere manieren. Heb je klachten over onkruidbestrijding dan kun je dat online melden.

Melden

Vanaf 18 september 2023 gebruikt de gemeente het programma BuitenBeter voor alle meldingen over de openbare ruimte. Je kunt de melding meteen doen op deze webpagina. Of download de BuitenBeter-app uit de App Store of Play Store.

  Zo werkt het

  1. Klik of tik in BuitenBeter op 'Nieuwe melding'.
  2. Kies bij 'Categorie' de rubriek waar je melding bij hoort.
  3. Vul dan onderwerp, omschrijving en plaats van je melding in en voeg als het kan een foto toe. De precieze plek kun je ook op de kaart aangeven.
  4. Na een klik of tik op de meldknop zie je je melding meteen op de kaart staan. Ook zie je of er al meer meldingen zijn binnengekomen en kun je de afhandeling volgen.

  Dit doen we met je melding

  We onderhouden het groen in de dorpen op kwaliteitsniveau B (gemiddeld) en in de buitengebieden op kwaliteitsniveau C (laag). Alleen als het onderhoud niet aan het afgesproken kwaliteitsniveau voldoet nemen we de melding in behandeling. Dat lukt niet altijd in korte tijd. Soms komt dat door dingen waar we niets aan kunnen doen, zoals het weer. Lees meer over kwaliteitsniveaus.

  Hoe bestrijdt de gemeente het onkruid?

  Kijk bij Openbaar groen/onkruidbestrijding.