Heb je iets gevonden of verloren? Geef dit door aan de gemeente. Wij houden een lijst bij van alle bij ons gemelde voorwerpen.

Iets gevonden

Als je een voorwerp hebt gevonden meld je dat bij de gemeente. Meldt de eigenaar zich niet binnen 1 jaar dan mag je het voorwerp houden. Je mag het gevonden voorwerp bij ons afgeven of zelf bewaren. Dat laatste geldt niet voor fietsen en documenten:

  • Een achtergelaten fiets laat je staan op de plek waar je de fiets hebt gevonden. De gemeente gaat er mee aan de slag.
  • Een rijbewijs, identiteitskaart, paspoort of verblijfsdocument geef je altijd af in het gemeentehuis.

Iets verloren

Als je een voorwerp hebt verloren meld je dat bij de gemeente.

  • Rijbewijs, paspoort of identiteitskaart: vraag bij de gemeente een nieuwe aan. Bij de aanvraag geef je de vermissing door.
  • Fietsen: wij vergelijken gevonden fietsen met de fietsen die als vermist zijn opgegeven. Je kunt de gevonden fiets op afspraak komen ophalen. Dit kan alleen wanneer je het sleuteltje van de fiets meeneemt.

Verloren voorwerp terugkrijgen

Bel ons als je wilt weten of jouw verloren voorwerp bij ons is afgegeven. Om het op te halen laat je een foto of een aankoopbewijs van het voorwerp zien. Zo weten we zeker dat jij de eigenaar bent. Neem ook je identiteitsbewijs mee.

Diefstal

Bij beroving of diefstal moet je altijd aangifte doen bij de politie. Voor een aantal zaken kan dit direct via Politie.nl.