Heb je iets gevonden of verloren? Geef dit door aan de gemeente. Wij registreren alle bij ons gemelde voorwerpen. Wanneer je meent dat de gemeente een gevonden voorwerp heeft geregistreerd dat van jou is neem een foto of een aankoopbewijs van het voorwerp mee. Zo weten we zeker dat jij de eigenaar bent. Je moet je ook kunnen identificeren.

Iets gevonden

Als je een voorwerp hebt gevonden, geef je het af bij de gemeente of bewaar je het zelf en meld het bij de gemeente. Meldt de eigenaar zich niet binnen 1 jaar, dan mag je het voorwerp houden.

Rij- of reisdocument gevonden

Een  rijbewijs, identiteitskaart, paspoort of verblijfsdocument geef je altijd af in het gemeentehuis.

Fiets gevonden

Van weesfietsen (achtergelaten fietsen) maak je online een melding. Laat de fiets staan op de plek waar je hem aangetroffen hebt. De gemeente gaat er mee aan de slag.

Iets verloren

Diefstal

Bij beroving of diefstal moet je altijd aangifte doen bij de politie. Voor een aantal zaken kan dit direct via Politie.nl.

Reisdocument kwijt

Als je je rijbewijs, paspoort of identiteitskaart kwijt bent, dan vraag je bij de gemeente een nieuwe aan en geef je de vermissing door.

Verloren fiets

De gevonden fietsen worden door ons gecontroleerd en vergeleken met de als vermist opgegeven fietsen. Je kunt de gevonden fiets op afspraak komen ophalen. Dit kan alleen wanneer je het sleuteltje van de fiets meeneemt.