Gevonden en verloren voorwerpen

Heeft u iets gevonden of verloren? Geef dit door aan de gemeente. Wij registreren alle bij ons gemelde voorwerpen. Wanneer u meent dat de gemeente een gevonden voorwerp heeft geregistreerd dat van u is neem een foto of een aankoopbewijs van het voorwerp mee. Zo weten we zeker dat u de eigenaar bent. U moet zich ook kunnen identificeren.

Iets gevonden

Als u een voorwerp heeft gevonden, geeft u het af bij de gemeente of bewaart het zelf en meldt het bij de gemeente. Meldt de eigenaar zich niet binnen 1 jaar, dan mag u het voorwerp houden.

Rij- of reisdocument gevonden

Een  rijbewijs, identiteitskaart, paspoort of verblijfsdocument geeft u altijd af in het gemeentehuis.

Fiets gevonden

Van weesfietsen (achtergelaten fietsen) maakt u online een melding. Laat de fiets staan op de plek waar u hem aangetroffen heeft. De gemeente gaat er mee aan de slag.

Iets verloren

Diefstal

Bij beroving of diefstal moet u altijd aangifte doen bij de politie. Voor een aantal zaken kan dit direct via Politie.nl.

Reisdocument kwijt

Als u uw rijbewijs, paspoort of identiteitskaart kwijt bent, dan vraagt u bij de gemeente een nieuwe aan en geeft u de vermissing door.

Verloren fiets

De gevonden fietsen worden door ons gecontroleerd en vergeleken met de als vermist opgegeven fietsen. U kunt de gevonden fiets op afspraak komen ophalen. Dit kan alleen wanneer u het sleuteltje van de fiets meeneemt.