Je kunt je levenloos geboren kind in de Basisregistratie Personen (BRP) op laten nemen. Daarmee wordt je kind zichtbaar voor jou via MijnOverheid en op een uittreksel van de BRP. Naast jezelf heeft alleen de ambtenaar van de burgerlijke stand inzage in deze registratie.

Contact

Geef je naam en telefoonnummer aan ons door. Gebruik daarvoor het contactformulier. Een medewerker van de afdeling Burgerzaken belt je dan om een afspraak te maken.

Voorwaarden

Voor in Nederland levenloos geboren kinderen is een akte van geboorte (levenloos) van de burgerlijke stand nodig voor de registratie in de BRP. Dit kan een 'akte levenloos geboren kind' zijn of een 'akte van geboorte (levenloos)'. De gemeente waar het kind is geboren maakt deze akte. Is er nog geen akte opgemaakt of weet je niet of er een akte is opgemaakt? Neem dan eerst contact op met de gemeente waar je kind geboren is. Wanneer en na hoeveel weken zwangerschap het kind is geboren maakt niet uit voor de registratie in de BRP.

Verder geldt het volgende:

  • Je kunt een verzoek bij ons doen als je in de gemeente Het Hogeland woont.
  • Elke ouder moet een persoonlijk verzoek doen.
  • Op het moment van de geboorte van je kind moet je in Nederland ingeschreven zijn.
  • Ook moet je op enig moment sinds 1 oktober 1994 in Nederland hebben gewoond.

Bijschrijven in trouwboekje

Als je kind is geregistreerd in de BRP ontvang je van ons een schriftelijke bevestiging. Daarna kun je je kind ook laten bijschrijven in je trouwboekje of partnerschapsboekje. Hiervoor maak je een afspraak.

Kosten

Geen

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op de website van de Rijksoverheid.