De geboorte van je kind moet je binnen 3 dagen aangeven in de gemeente waar het is geboren. Dat kan online of persoonlijk in het gemeentehuis.

Aangifte online

Online een geboorte aangeven kan alleen als je verloskundigenpraktijk zich heeft aangemeld voor digitale geboorteaangifte. Bij de digitale aangifte selecteer je je verloskundigenpraktijk. Staat die van jou er niet bij? Doe de aangifte dan persoonlijk in het gemeentehuis.

  • Beide ouders loggen in met DigiD. Is er maar 1 ouder, dan logt alleen deze ouder in met DigiD.
  • Als je een akte van erkenning of akte van naamskeuze hebt moet je die uploaden. Je kunt een erkenning niet online doen. Is je kind nog niet erkend? Neem dan contact met ons op.
  • Na de aangifte krijg je een e-mail als bevestiging van de digitale geboorteaangifte. Als wij nog vragen hebben nemen we contact met je op. 
  • Je kind wordt automatisch ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP). Binnen een week ontvang je per post een bevestiging van deze inschrijving en het Burgerservicenummer (BSN).

Aangifte in het gemeentehuis

Maak telefonisch een afspraak. Bel 088 - 345 88 88.

Meenemen

  • Geldige identiteitsbewijzen (identiteitskaart, paspoort of rijbewijs) van de moeder en van de vader of duo-moeder.

Als je de volgende documenten hebt, graag ook meenemen:

Wat je moet weten

  • De vader of (duo)moeder doet aangifte. Als dit door omstandigheden niet kan, is het mogelijk dat iemand anders aangifte doet. Informatie hierover vind je op Rijksoverheid.nl.
  • Is je kind geboren in een andere gemeente dan je woongemeente? Dan stuurt de gemeente waar je geboorteaangifte hebt gedaan de gegevens naar je woongemeente.
  • Kinderbijslag en het Burgerservicenummer (BSN) hoeft je niet apart aan te vragen. Deze ontvang je automatisch.
Je kind is geboren op Aangifte uiterlijk
Maandag Donderdag
Dinsdag Vrijdag
Woensdag Maandag
Donderdag Maandag
Vrijdag Dinsdag
Zaterdag Dinsdag
Zondag Woensdag

Als alle 3 de dagen na de geboorte op een feestdag of in het weekend vallen, dan doe je aangifte op de eerstvolgende werkdag.

Kosten

Geen