Het Hogeland heeft toeristen en andere bezoekers veel te bieden. Maar we maken nog te weinig gebruik van de kansen. Daarom hebben we samen met ondernemers en inwoners een plan gemaakt. We willen Het Hogeland de komende jaren nog aantrekkelijker maken voor toeristen, bezoekers én inwoners.

Wat staat er in het plan?

Dat we de komende jaren aan de slag gaan met 4 onderwerpen. Deze staan hieronder beschreven. Per onderwerp staan er in het plan ook allemaal acties die we willen uitvoeren. Nieuwsgierig geworden? Download dan de Visie en uitvoeringsplan recreatie en toerisme Het Hogeland 2030 (PDF 6,3 MB).

 • Vitale en verrassende dorpen
  We verwelkomen bezoekers gastvrij in de dorpen. We bieden duidelijke wegwijzers en geven informatie over activiteiten en evenementen. Dorpen hebben genoeg horeca en plekken om te overnachten.
 • Erfgoed en landschap tot leven brengen
  We vertellen de verhalen van borgen, oude kerken en wierden in ons landschap. En we laten de weidsheid ervan zien. Zo beleven bezoekers en inwoners het erfgoed en het landschap nog meer.
 • Water, Lauwersmeer en Waddenzee
  Op het water werken we samen met de provincie Groningen en het waterschap Noorderzijlvest. We maken nieuwe routes en zorgen voor goede voorzieningen en hulpmiddelen. Unieke ervaringen voor bezoekers zoals wadlopen geven we extra veel aandacht.
 • Beter samenwerken met onze partners
  We gaan nog beter samenwerken met partners als de provincie Groningen, het waterschap Noorderzijlvest, het Routebureau Groningen, Stichting Promotie Waddenland, Marketing Groningen, Visit Wadden en buurgemeenten.

Heb je nog vragen over het plan? Stuur ons gerust een e-mail. We helpen je graag.

Samen

We hebben dit plan samen gemaakt met ondernemers en andere (overheids)organisaties. Ook hebben we inwoners via een vragenlijst om hun mening gevraagd en dat in het plan verwerkt. We hopen dat we straks bij het uitvoeren van de acties ook weer met al deze partijen kunnen samenwerken.