WOZ-gegevens woning controleren

We willen de WOZ-waarde van uw woning graag zo goed mogelijk vaststellen. Daarom vragen we dit jaar voor het eerst of woningeigenaren van tevoren hun WOZ-gegevens willen controleren. Daarmee kunnen wij straks een aanslag en beschikking sturen die in 1 keer klopt. Dat scheelt u en ons een hoop gedoe. Omdat deze controle nieuw is vragen we eerst een deel van de woningeigenaren.

Wie kan meedoen?

Woont u in de oude gemeente Bedum of Winsum? En bent u eigenaar van een vrijstaande woning of 2-onder-1-kapwoning? Dan krijgt u rond 1 november 2022 een brief met informatie en een persoonlijke toegangscode. Zijn er meerdere eigenaren van de woning? Dan krijgt de persoon die de belastingaanslag op naam heeft de brief. De komende jaren willen we deze manier van controleren uitbreiden en mogelijk maken voor alle woningeigenaren in Het Hogeland. 

Zo kunt u inloggen

U kunt van 1 tot en met 30 november 2022 inloggen via de knop op deze pagina. Dit kan met uw geboortedatum en het registratienummer dat in de brief staat. Of u gebruikt de QR-code die in de brief staat. Als u meer woningen heeft dan is dat te zien na het inloggen. Voor elke woning kunt u een digitaal formulier invullen. 

Zo controleert u

Na het inloggen kunt u per woning de WOZ-gegegens controleren. Hiermee bedoelen we bijvoorbeeld het type woning, de grootte, het bouwjaar en de ligging. Als er volgens u iets niet klopt dan kunt u dat zelf online aanpassen en uitleggen. Heeft u documenten of foto's die erbij horen? Dan mag u die uploaden en meesturen, maar het hoeft niet.
 

Wat gebeurt er daarna?

Uw aanpassingen worden gecontroleerd door een WOZ-taxateur. Deze gebruikt daarbij bijvoorbeeld omgevingsvergunningen, luchtfoto’s of documenten en foto's die u heeft meegestuurd. Daarna krijgt u een e-mail van ons op het e-mailadres dat u zelf heeft ingevuld. Daarin staat of uw aanpassingen ook door ons worden overgenomen.

Uw gegevens

Uw gegevens worden veilig opgeslagen. We gebruiken deze gegevens alleen voor het bepalen van de WOZ-waarde. Ze worden niet gedeeld met andere afdelingen binnen onze organisatie of met anderen daarbuiten.

Vragen of hulp

Komt u er niet uit, heeft u hulp nodig of wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op. U kunt tijdens kantooruren bellen met het algemene telefoonnummer 088 - 345 88 88 of een e-mail sturen naar WOZ@hethogeland.nl. We helpen u graag.