Eigenaren van een huis of ander gebouw in Het Hogeland met aardbevingsschade kunnen het schaderapport naar de gemeente sturen. Wij kunnen dan bij de bepaling van de WOZ-waarde rekening houden met de aanwezige schade.

Schade doorgeven

Ben je eigenaar van een huis of ander gebouw in gemeente Het Hogeland? Dan heb je in november 2022 een brief met inlogcode gekregen. Hiermee kun je vanaf 17 november 2022 je schade online melden. Stuur het  schaderapport mee met de melding.

Voorwaarden

  • Je hebt overeenstemming met de NAM, het Centrum voor Veilig Wonen (CVW), de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen of het Instituut Mijnbouw Groningen over de schade aan jouw woning.
  • De aardbevingsschade was op 1 januari 2023 nog niet hersteld.

Een taxateur beoordeelt jouw verzoek en gaat na of de aardbevingsschade invloed heeft op de WOZ-waarde. Voldoet het verzoek aan de voorwaarden? Dan brengen wij de schade eenmalig in mindering op de WOZ-waarde van jou huis of ander gebouw.

Eerder aardbevingsschade gemeld

Een eerdere inhouding van het schadebedrag op de WOZ-waarde vervalt automatisch op 1 januari 2023. Wij gaan er van uit dat de schade op die dag hersteld was. Was de schade op 1 januari 2023 buiten jouw schuld om nog niet hersteld? Meld de schade dan opnieuw. Stuur het schaderapport mee en een bewijs waaruit blijkt dat de schade nog niet is hersteld. Bijvoorbeeld correspondentie met het CVW.

Gevolgen verlaging WOZ-waarde

Per € 5.000,- schade vermindert de onroerende zaakbelasting met ongeveer € 7,- . We houden het schadebedrag in op de niet afgeronde WOZ-waarde.

Meer informatie