Logo Het Hogeland12 juli 2022

Verkoop gemeentehuis Bedum

Nieuwsbrief

Dankjewel!

Voor het invullen van de enquête over de verkoop van het gemeentehuis in Bedum!

Jij hebt aan het eind van de enquête aangegeven dat je op de hoogte wilt blijven van het verkoopproces. Dat is de reden dat je deze nieuwsbrief krijgt. Je kunt je altijd uitschrijven, via de link onderaan deze nieuwsbrief.

Eerst even wat cijfers

We hebben ruim 4600 huishoudens in Bedum en omliggende dorpen uitgenodigd om de vragenlijst in te vullen. In totaal hebben 506 mensen dit gedaan, maar 28 mensen hebben hem niet afgemaakt. Op dinsdag 28 en woensdag 29 juni 2022 waren wij aanwezig in De Meenschaar om inwoners te helpen bij het invullen van de vragenlijst. Hier hebben 7 inwoners gebruik van gemaakt.

 

Zoveel mensen, zoveel smaken

Uit de vele reacties zijn verschillende keuzes naar voren gekomen. Zo zijn er mensen die bijvoorbeeld de maatschappelijk bestemming op plaats 1 hebben gezet, terwijl anderen deze op de laatste plek zetten. Zo zien wij een grote variatie in voorkeuren en keuzes. Iedere inwoner heeft natuurlijk zijn of haar eigen wensen als het gaat om voorzieningen in Bedum.

En dat is het mooie van deze enquête. We kunnen nu precies zien waar de meeste stemmen naar uitgaan. Hierna zie je de volgorde van bestemmingen die inwoners op de eerste plaats hebben gezet.

Top 7 van 1e keuze

Achter de bestemming staat het aantal inwoners die dit op de eerste plaats hebben gezet.

1. Maatschappelijke bestemming: 147

2. Wonen: 138

3. Zorg in combinatie met wonen: 116

4. Horeca of hotel: 34

5 + 6. Bedrijfsverzamelgebouw: 18

5 + 6. Bijeenkomsten: 18

7. Dienstverlening / kantorenverhuur: 7

Daarnaast heeft iedereen ook zijn tweede, derde, vierde tot en met zevende keuze ingevuld. Ook hebben veel mensen gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een reactie achter te laten. Heel veel gegevens, waar wij de komende weken goed naar gaan kijken.

Hoe nu verder?

Zoals wij in de brief al hebben uitgelegd, vinden wij de keuze van de inwoners heel belangrijk. Maar dat is niet het enige waar we rekening mee moeten houden. Daarom maken wij een toetsingsmodel. Met een toetsingsmodel kunnen wij de plannen van toekomstige kopers goed beoordelen. Na de zomervakantie komen we bij jullie terug met meer details over dit toetsingsmodel, de manier waarop de stemming is meegenomen en het verkoopproces.

Vragen?

Mailen

Kijk voor meer informatie op www.hethogeland.nl/verkoopbedum.

Of mail jouw vraag naar verkoopvastgoed@hethogeland.nl. 
 

Naar de website Mailen

Colofon

Gemeente Het Hogeland
088 - 345 88 88www.hethogeland.nl | gemeente@hethogeland.nl

Liever geen nieuwsbrief meer? Meld je dan af.

Nieuwsbrief niet leesbaar? Bekijk dan de webversie.