Wegwerkzaamheden

Bedum

In de nieuwe straten Smient, Rietgans, Meerkoet, Poelsnip en Kuifeend werken we aan de inrichting. De werkzaamheden duren van 27 september 2021 tot eind januari 2022. Op sommige momenten zijn de straten gestremd. De woningen blijven altijd bereikbaar voor de hulpdiensten.  Aanwonenden hebben een brief met informatie gekregen.

Bedum

  • De Prof. Ridderbosstraat is tot en met vrijdag 17 december 2021 afgesloten. Dat geldt ook voor een gedeelte van de Prof. Mekelstraat en Boterdiep Oz.
  • De Witsenborgstraat is vanaf maandag 18 oktober 2021 tot zaterdag 28 mei 2022 afgesloten. De afsluiting geldt tussen de Folkerdastraat en Foelkiusstraat.

Aan deze straten werken we aan vernieuwing en versterking van woningen. Met borden staat aangegeven waar u langs kunt.

Leens

Warffum

Aan de Oostervalge N363 bij afslag Dr. R. Rijkensstraat tot voorbij afslag Westerhornsterweg werken we vanaf 27 september 2021 aan kabels en leidingen. Dit duurt tot ongeveer eind januari 2022. Woningen en bedrijven blijven bereikbaar.

Wehe-den Hoorn

  • Van 24 september tot en met 10 december 2021 is de doorgaande weg vanaf de kruising van de N361/Borgweersterweg tot de kruising Mernaweg/Aagtsweg gestremd. Omleidingsborden geven aan waar u langs kunt. Fietsers kunnen kiezen: de omleidingsroute volgen of afstappen en met de fiets aan de hand langs het werk achter de hekken lopen.
  • Meer info: groningenbereikbaar.nl.
  • Deze werkzaamheden zijn onderdeel van de verbetering doorgaande wegen Wehe-den Hoorn, Leens en Ulrum.
  • Winkels en bedrijven zijn gewoon bereikbaar tijdens de werkzaamheden.

Winsum

  • Van maandag 11 oktober t/m vrijdag 22 oktober 2021 is de Onderdendamsterweg tussen de  Braaksterlaan en de rotonde bij De Brake-2 afgesloten voor doorgaand verkeer. De Brake-2 is bereikbaar via A.S. de Blécourtlaan. Tegelijk doet ook de provincie Groningen onderhoudswerk aan de Onderdendamsterweg.
  • Van 18 oktober t/m 20 oktober is het wegvak tussen A.S. de Blécourtlaan en Braaksterlaan volledig afgesloten. U kunt omrijden via Baflo – De Vennenweg. Fietsers en voetgangers kunnen via de fietsbrug bij De Ploeg. Bezoekers van de kinderopvang kunnen de auto parkeren langs de Onderdendamsterweg tussen de Braaksterlaan en de Driek van Wissenhof en dan lopend naar de kinderopvang.
  • Woont u aan de Driek van Wissenhof? Dan kunt u uw auto van 18 oktober t/m 20 oktober 2021 het beste ergens anders parkeren.

Tussen de N361 en de Onderdendamsterweg maken we een nieuwe verbindingsweg. De afsluitingen zijn nodig om dit voor te bereiden.

Provinciale wegen

Kijk op groningenbereikbaar.nl (website van provincie Groningen) voor werkzaamheden over provinciale wegen zoals de N361 en de N363.

Waterwegen, dijken en bruggen

Kijk op de website van Waterschap Noorderzijlvest.