Versterking Uithuizermeeden

Woonzorgcentrum de Mieden

Woonzorgcentrum de Mieden moet bouwkundig worden versterkt. Nationaal Coördinator Groningen werkt aan het versterkingsplan. Daarna gaan team woonzorgpand Hunsingoheerd, NCG en gemeente samen het plan uitwerken en inwoners en omwonenden informeren.

Scholen

Wij maken het basisonderwijs toekomstbestendig door schoolgebouwen te versterken en te vernieuwen. Basisscholen brengen we zo mogelijk onder in kindcentra. Onderwijs, kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaal en welzijnsactiviteiten voor kinderen zijn erin samengevoegd.

Dr. R.J. Damschool

Voor de Dr. R.J. Damschool bouwen we een nieuwe school op de bestaande locatie. Naast de sporthal Scherphorn is een tijdelijke school gebouwd. 143 kinderen krijgen daar sinds mei 2020 les. De nieuwe school moet rond de zomervakantie van 2021 klaar zijn.

Kindcentrum De Noordkaap en De Sterren

Twee-onder-een kapschool De Sterren en de Noordkaap krijgen te maken met versterking van het huidige, vrij nieuwe gezamenlijke gebouw. In overleg met de scholen en opvang brengen we ook meteen ledverlichting aan en doen we een kleine verbouwing. De werkzaamheden starten op zijn vroegst rond de zomer van 2021. Tijdens het werk wordt er waarschijnlijk gebruik gemaakt van tijdelijke huisvesting.

Meer informatie