Drank- en horecavergunning
Ondernemers die alcohol willen schenken of verkopen hebben een drank- en horecavergunning nodig. Bij sommige veranderingen in de onderneming moet je opnieuw een vergunning aanvragen.
Wanneer een vergunning
- Als je een kantine, café, restaurant, bedrijfsrestaurant of slijterij wilt starten of overnemen.
- Als je de inrichting van een bestaande horecagelegenheid bouwtechnisch verandert.
- Als de ondernemersvorm verandert, bijvoorbeeld van een eenmanszaak in een BV.
- Als iemand anders ondernemer wordt of er komen andere leidinggevenden.
Belangrijkste voorwaarden
- Je bent 21 jaar of ouder.
- Je bent van onbesproken gedrag (je bent bijvoorbeeld niet veroordeeld).
- Je hebt een Verklaring Sociale Hygiëne.
- Het pand voldoet aan de nodige inrichtingseisen. Deze zijn vastgelegd in het besluit inrichtingseisen drank-en horecawet.
Ontheffing zwak-alcoholische drank
Wil je buiten een horecazaak of bij een evenement bier of wijn verkopen of schenken? Dan kun je een tijdelijke ontheffing aanvragen.