Over Werkplein Ability

Werkplein Ability is onderdeel van gemeente Het Hogeland. Wij vinden het belangrijk dat onze inwoners zich kunnen ontwikkelen en zelfredzaam zijn. Wij ondersteunen inwoners met maatwerk, begeleiden hen mensgericht en stimuleren hun talenten. Dit doen wij onder het motto: Samen sterk in meedoen en werk

Onze teams

Team Balie

Als u het Werkplein in Winsum bezoekt, komt u als eerste in contact met ons balieteam. Zij helpen u graag op weg met alle vragen.

Team Werk

Onze werkcoaches helpen u bij het zoeken naar een geschikte, betaalde baan of participatie, op basis van uw individuele situatie.

Team Inkomen

Onze consulenten beoordelen uw uitkeringsaanvragen. Dit kan een uitkering zijn, bijzondere bijstand, maar ook minimaregelingen (Meedoen). Dit team kent ook consulenten die zich specifiek bezig houden met fraude.

Team Werkgevers

Ons team werkt samen met ondernemers in de regio aan een gezonde en betrokken arbeidsmarkt. Het team werft vacatures en bemiddelt tussen werkgevers en werkzoekenden. Werkgevers kunnen er terecht voor informatie over onder meer vacatures, scholing en het oplossen van personeelsvraagstukken.

Team Zelfstandigen

Voor professionele ondersteuning van startende en gevestigde ondernemers, onder meer informatief en financieel. Ook als u wilt stoppen met uw onderneming, kunt u terecht bij de medewerker Zelfstandigen.

Onze locaties

Werk en inkomen

  • Adres: Ubbo J. Mansholtplein 2, Winsum
  • Telefoon: 088 - 345 8888 (op werkdagen van 09.00 uur tot 12.30 uur)
  • E-mail: balie@werkpleinability.nl
  • Openingstijden: maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 16.30 uur en vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur

Werkleerbedrijf met sector Industrie en Diensten

Leer-en Ontwikkelcentrum en Sector Groen

Social Media