Duurzame leningen

Huiseigenaren, startende huizenkopers en organisaties met plannen voor duurzame projecten kunnen een lening aanvragen. Het gaat om een starterslening, stimuleringsregeling, verzilverlening en zakelijke stimuleringslening.

Aanvragen

Dat kan vanaf 14 november 2022 via de website van Samenwerkingsverband Noord-Nederland. Daar lees je ook meer over de voorwaarden.

4 leningen

Dit zijn de leningen die je bij SNN kunt aanvragen:

Starterslening

Wil je voor het eerst een huis kopen maar is de hypotheek die je van de bank kunt krijgen niet genoeg? Dan kan een aanvullende starterslening je helpen.

Stimuleringsregeling

Hiermee kun je je eigen huis aanpassen of verduurzamen. Bijvoorbeeld om er langer in te kunnen blijven wonen. Er zijn 2 soorten: een consumptieve kortlopende lening en een hypothecaire langlopende lening.

Verzilverlening

Ga je over 10 jaar of eerder met pensioen? Dan kun je met  een verzilverlening je huis aanpassen of verduurzamen.

Zakelijke stimuleringslening

Voor organisaties die hun gebouw willen verduurzamen. Bijvoorbeeld door het gebouw beter te isoleren. Of om samen projecten op te zetten voor duurzame energieopwekking. Ook hier zijn 2 soorten leningen: een onderhandse lening en een hypothecaire lening.

De gemeente stelt de leningen beschikbaar. We laten de regelingen uitvoeren door Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) en Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). SNN beoordeelt de aanvragen. Als SNN de aanvraag goedkeurt dan verleent SVn daarna de lening.