Beweegcoach

Bent u inwoners van gemeente Het Hogeland en heeft u een lichamelijke beperking of een chronische aandoening? Dan kunt u  terecht bij een beweegcoach. De coach helpt u met het vinden van sport- of beweegaanbod op maat.

Gezondheidswinst

In de regio Noord-Groningen wonen relatief veel mensen met een beperking bij het bewegen. Deze inwoners sporten en bewegen minder dan gezonde mensen. En dat terwijl beweging juist voor hen veel gezondheidswinst kan opleveren en bovendien belangrijk is voor de sociale contacten. Vaak weten mensen niet wat de mogelijkheden in hun omgeving zijn. Daarnaast zijn de reisafstand en kosten voor veel mensen een drempel.

Meer informatie

Heeft u een beperking bij het bewegen en bent u benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van sport- en beweegaanbod? Neem dan contact op met Daniël Boekee van het project Beweegcoach+ via telefoonnummer 06 - 30 65 68 52 of e-mail d.boekee@hvdsg.nl.

Beweegcoach Daniël Boekee staat in verbinding met huisartsen, wijkverpleegkundigen, fysiotherapeuten, diëtisten, WMO-consulenten, sociaal werkers en sportverenigingen in de gemeente, maar breid zijn netwerk graag verder uit. Bent u professional en wilt u ook meedenken of meedoen, neem dan contact op met de beweegcoach.

Het project Beweegcoach+ is een samenwerking tussen het UMC Groningen, Huis voor de Sport Groningen en de gemeente het Hogeland.

Contact