Paspoort

Voor het aanvragen van uw paspoort gaat u naar het gemeentehuis. Hiervoor maakt u een afspraak. Ook kinderen moeten mee bij het aanvragen van hun paspoort. U betaalt bij het aanvragen. Het paspoort ligt vervolgens na 5 werkdagen voor u klaar in het gemeentehuis waar u de aanvraag hebt gedaan.

Aanvragen

Maak een afspraak voor het aanvragen van een paspoort:

Meenemen

  • Alle paspoorten en identiteitskaarten die u hebt. Ook als ze zijn verlopen.
  • 1 pasfoto in kleur. Let op pasfoto-eisen.
  • Geld: het paspoort moet bij de aanvraag contant of met pin worden betaald.

Jonger dan 18 jaar?

Dan moeten beide ouders of voogden toestemming geven. Dit kan persoonlijk aan de balie. Beide ouders of voogden moeten zich legitimeren. Zijn de ouders of voogden niet aanwezig bij de aanvraag? Neem dan ook mee:

Snel nodig

U kunt een spoedaanvraag doen. Hiervoor maakt u een afspraak. Als u voor 14.00 uur aanvraagt, kunt u uw paspoort de volgende werkdag ophalen. Als u uw oude paspoort kwijt bent, kan de spoedaanvraag langer duren. Voor een spoedaanvraag betaalt u extra.

Reizen met kinderen

Kinderen hebben een eigen reisdocument nodig. Reist u met uw kinderen naar het buitenland en heeft u een andere achternaam, dan kan dit problemen opleveren bij de paspoortcontrole. U heeft een bewijs nodig dat u de ouder bent of het ouderlijk gezag hebt. U regelt dit bij de Marechaussee.

Reist u naar het buitenland met een kind waarover u niet het gezag heeft? Dan moet u kunnen aantonen dat u toestemming heeft van de personen die het gezag over het kind hebben. U regelt dit bij de Marechaussee.

Voorkom identiteitsfraude

Geef nooit zomaar een kopie van uw identiteitsbewijs af. Hiermee kan iemand op uw naam bijvoorbeeld een lening aanvragen of een telefoonabonnement afsluiten. Kijk voor informatie over voorkomen van identiteitsfraude op de website van de Rijksoverheid. Daar leest u hoe u de kopie veilig kunt maken.

Kosten en geldigheid

Leeftijd Geldig Prijs Prijs bij spoed
Vanaf 18 jaar 10 jaar € 71,35 € 119,95
Tot en met 17 jaar 5 jaar € 53,95 € 102,55

Kwijt of gestolen

Bij verlies of diefstal van uw paspoort meldt u dit bij de gemeente. Hiervoor maakt u een afspraak.

Nadat wij uw document als 'vermist' hebben geregistreerd, is het document niet meer geldig. Vervolgens kunt u een nieuw document aanvragen. Neem daarvoor uw eventuele andere identiteitsdocumenten mee. Voor het aanvragen van een nieuw document gelden de standaard kosten.

Reisdocument teruggevonden

Als uw paspoort na vermissing terug wordt gevonden en ingeleverd bij de gemeente, dan nemen wij het document in.

Contact