Paspoort

Voor het aanvragen van uw paspoort gaat u naar het gemeentehuis. Hiervoor maakt u een afspraak. Ook kinderen moeten mee bij het aanvragen van hun paspoort. U betaalt bij het aanvragen. Het paspoort ligt vervolgens na 5 werkdagen voor u klaar in het gemeentehuis waar u de aanvraag hebt gedaan.

Meenemen

  • Alle paspoorten en identiteitskaarten die u hebt. Ook als ze zijn verlopen.
  • 1 pasfoto in kleur. Let op pasfoto-eisen.
  • Geld: het paspoort moet bij de aanvraag contant of met pin worden betaald.

Wat u moet weten

Jonger dan 18 jaar?

Dan moeten beide ouders of voogden toestemming geven. Dit kan persoonlijk aan de balie. Beide ouders of voogden moeten zich legitimeren. Zijn de ouders of voogden niet aanwezig bij de aanvraag? Neem dan ook mee:

Snel nodig

Heeft u uw paspoort snel nodig dan kunt u een spoedaanvraag doen. Hiervoor maakt u een afspraak. Als u voor 14.00 uur aanvraagt, kunt u uw paspoort de volgende werkdag ophalen. Als u uw oude paspoort kwijt bent, kan de spoedaanvraag langer duren. Voor een spoedaanvraag betaalt u extra.

Kwijt of gestolen

Is uw paspoort kwijt of gestolen?

Reizen met kinderen

Kinderen hebben een eigen reisdocument nodig. Reist u met uw kinderen naar het buitenland en heeft u een andere achternaam, dan kan dit problemen opleveren bij de paspoortcontrole. U heeft een bewijs nodig dat u de ouder bent of het ouderlijk gezag hebt. U regelt dit bij de Marechaussee.

Reist u naar het buitenland met een kind waarover u niet het gezag heeft? Dan moet u kunnen aantonen dat u toestemming heeft van de personen die het gezag over het kind hebben. U regelt dit bij de Marechaussee.

Kosten en geldigheid

Leeftijd Geldig Prijs Prijs bij spoed
Vanaf 18 jaar 10 jaar € 71,35 € 119,95
Tot en met 17 jaar 5 jaar € 53,95 € 102,55

Contact

Telefoonnummer

088 - 345 88 88, maandag tot en met vrijdag, 9.00 – 17.00 uur

WhatsApp

06 - 1145 0530, maandag tot en met vrijdag, 9.00 – 17.00 uur

E-mailadres

gemeente@hethogeland.nl

Postadres

Gemeente Het Hogeland, Postbus 26, 9980 AA Uithuizen