Geldzaken

Er zijn veel subsidies en fondsen waar u als ondernemer mogelijk een beroep op kunt doen. Hieronder een aantal regelingen die met name voor het midden- en kleinbedrijf interessant zijn.

Coronacrisis

Mist uw bedrijf inkomsten door de uitbraak van het Coronavirus? Als ondernemer of zzp'er kunt u tijdelijk extra financiële hulp krijgen. 

Bedrijvencontactpersoon

U kunt ook eerst contact opnemen met onze bedrijvencontactpersoon voor informatie en advies.

Ondernemersplein

Op het Ondernemersplein vindt u veel informatie over geldzaken, financiering en subsidies voor (startende) ondernemers.

123subsidie

Op de website 123subsidie van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) kunt u met een eenvoudige selectie direct zien voor welke subsidieregelingen u in aanmerking komt.

Voor startende ondernemers

Voor startende ondernemers zijn er diverse regelingen om startkapitaal te krijgen. Bekijk de mogelijkheden.

Advies, innovatie en arbeidsplaatsen

Economic Board Groningen heeft diverse regelingen waar u als ondernemer gebruik van kunt maken. Bijvoorbeeld:

  • EBG Adviesregeling: tot 50% korting op de maximale kosten van € 5000,- voor advisering over bijvoorbeeld uw businessplan of een bedrijfsovername.
  • EBG Innovatieregeling: tot 50% vergoeding van de  kosten voor onderzoek en experimenten, tot een maximum van € 50.000.
  • EBG Arbeidsplaatsenregeling: vergoeding van € 5.000,- per nieuwe arbeidsplaats met een maximum van € 25.000,-.

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met een van onze bedrijvencontactpersonen of met de Economic Board Groningen.

Regionale investeringssteun

Ondernemers  in de Eemsdelta en op de Zernike Campus kunnen een financiering aanvragen vanuit de Regionale Investeringssteun Groningen (RIG). Aanvragen gaat via het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Het fonds is beperkt.

Groninger Ondernemersregeling

Heeft u hulp nodig bij het opstarten van een bedrijf, wilt u uw ondernemersvaardigheden verbeteren of wilt u met uw bedrijf gaan exporteren? Maak dan gebruik van de ondernemersregeling (vouchers) van de provincie Groningen. Deelnemers aan een door de provincie erkend programma krijgen de helft van de advieskosten vergoed tot een maximumbedrag van € 5.000.

Andere provinciale subsidies

De provincie Groningen heeft nog meer subsidiemogelijkheden voor ondernemers. Kijk op de website van de provincie Groningen.

Financiering

Ondernemersimpuls Noord-Groningen

Kredietunie Eemsregio

Het idee van kredietunie Eemsregio u.a. is onderlinge kredietverlening, voor en door ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf. Het werkgebied van Kredietunie Eemsregio bestaat uit de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum en de voormalig gemeente Eemsmond. Kijk voor meer informatie op de website van kredietunie Eemsregio.

Bijstand voor ondernemers

Bij de gemeente kunt u terecht voor bijstand voor ondernemers. Ouderen die hun bedrijf beeindigen kunnen in aanmerking komen voor een uitkering voor oudere zelfstandigen.