Logo Het Hogelandnieuwsbrief nummer 3

Kop op 't Hogeland

Nieuwsbrief Lokaal Programmaplan

Met deze keer: Ruim 1,6 miljoen euro voor monumentale boerderij Enne Jans Heerd | Thematafels van 3 en 10 juni 2021 | Centrumplan Leens naar Nationaal Programma Groningen.

Enne Jans Heerd

boerderij Enne Jans Heerd
Met ruim € 1,6 miljoen vanuit Nationaal Programma Groningen blijven de monumentale boerderij Enne Jans Heerd en de wierde Maarhuizen bewaard.

Niet alleen als cultureel erfgoed, maar het krijgt ook een nieuwe functie. Het wordt een openbare plek waar je cultuur en natuur kunt beleven. Een plek die de vrijetijdssector en de leefbaarheid van de regio sterker maakt. Mayke Zandstra vertelt voor de camera over de mooie plannen.

Bekijk op YouTube
illustratie thematafel

Thematafels 3 en 10 juni 2021

Tijdens de 2e serie thematafels zijn de mogelijke ontwikkelingen in het Hogeland verder onderzocht.

De online sessies zijn goed bezocht en waren geslaagd. De uitkomsten worden deze zomer gebundeld en na de zomer besproken. In oktober 2021 gaan we de 3e serie thematafels op een locatie organiseren. We proberen dan ideeën te benoemen om het lokaal programmaplan mee aan te passen.

winkelgebied Leens

Centrumplan Leens

Het college en de gemeenteraad hebben kort geleden besloten om de aanvraag voor het centrumplan in Leens in te dienen bij Nationaal Programma Groningen.

Bij het maken van de plannen wordt goed samengewerkt met inwoners, ondernemers en verenigingen uit het dorp. In de plannen komt te staan dat winkels op 1 plek rondom winkelgebied De Marren moeten komen. Ook moet daar een dorpshuis komen. Verder is er in de plannen aandacht voor:

  • hoge bouwkwaliteit
  • speelmogelijkheden voor kinderen
  • ruimte voor (elektrische) fietsen
  • straatmeubilair

Na goedkeuring van Nationaal Programma Groningen en de gemeenteraad komt er ruim 1,5 miljoen beschikbaar voor de plannen. Het besluit valt waarschijnlijk in het najaar van 2021.

(Foto: Ommelander.info)

Fijne zomer

Wij wensen iedereen een gezonde, mooie en zonnige zomer! De volgende nieuwsbrief kunt u begin september van ons verwachten.

Lucie Perey, Siepie de Groot, Jeroen van Wijk, Hanneke op den Buysch en Esther Dob

Redactie: Esther Dob, Peter Klungel
Vormgeving: Rianne Joustra
Tekening: Suus van den Akker

E-mail: kopop@hethogeland.nl
Liever geen nieuwsbrief meer? Meld u dan af.